Nationala

FOTO Penalty-ul inventat care a tranșat partida Ucraina U21 - România U21

+3 Foto
România U21 a pierdut meciul amical cu Ucraina U21, scor 0-1, dintr-un penalty tranformat de Sergiy Buletsa în minutul 80.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 09 octombrie 2020

România U21 a pierdut cu Ucraina U21, scor 0-1, dintr-un penalty tranformat de Sergiy Buletsa în minutul 80. 

  • Reprezentativa României ocupă poziția a doua în Grupa 8, cu 2 jocuri rămase de disputat. Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021.
  • Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Ucraina U21 și România U21 și-au împărțit momentele de dominare în partida din preliminariile Euro 2020. Echilibrul a fost rupt în minutul 79, dintr-un penalty controversat. Heorhiy Tsitaishvili, mijlocașul lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev, s-a prăbușit în careul „tricolor” după un presupus duel cu Marius Marin. 

Reluările au arătat însă că mijlocașul de la Pisa nu l-a atins, Tsitaishvili simulând căderea. Arbitrul kazah Furkat Atazhanov s-a păcălit însă și a dictat penalty.

Am pierdut nemeritat, nu cred că a fost penalty la cea fază
- Darius Olaru, mijlocaș România U21

Clasamentul în grupa României U21: 

Citește și alte știri despre loturile naționale ale României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.