Nationala

Ion Crăciunescu, verdict după penalty-ul din Ucraina U21 - România U21 1-0 + îl contrazice pe Adi Mutu

+3 Foto
Ion Crăciunescu, 70 de ani, s-a pronunțat în privința penalty-ului care a decis meciul Ucraina U21 - România U21 1-0 din preliminariile Euro 2021.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 10 octombrie 2020

Ion Crăciunescu, 70 de ani, s-a pronunțat în privința penalty-ului care a decis meciul Ucraina U21 - România U21 1-0 din preliminariile Euro 2021.

  • CONTEXT: Naționala de tineret a pierdut cu Ucraina U21, scor 0-1, în urma unui penalty transformat de Buletsa în minutul 80;
  • Tsitaishvii, mijlocașul lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev, s-a prăbușit în careul „tricolor” după un duel cu Marius Marin;
  • Reluarile au arătat că fotbalistul de la Tisa nu l-a atins pe Tsitaishvii.

„Sigur și precis nu a fost penalty! E simulare. În loc să se dicteze lovitură liberă pentru noi, s-a dat 11 metri”, a declarat Crăciunescu la ProX.

Ion Crăciunescu: „Nu mi se pare o lipsă de respect că arbitrul a vorbit în rusă cu jucătorii”

De asemenea, Crăciunescu a fost întrebat și de afirmațiile selecționerului Adrian Mutu de la finalul jocului, care a fost nemulțumit de faptul că arbitrul partidei a discutat în limba rusă cu adversarii pe toată durata partidei. 

Nu mi se pare o lipsă de respect. Arbitrul trebuie să comunice cu jucătorii. Țin minte că eu vorbeam în germană cu fotbaliștii lui Bayern, când am arbitrat la un moment dat un meci cu Dinamo Kiev. Acum, da, UEFA te obligă să vorbești în engleză pe teren”, a mai spus Crăciunescu.

Programul finalului de preliminarii:

  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • 14 noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • 17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Clasament Grupa 8: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.