Campionate

Cât de mare a fost Gică Hagi! „Regele” stă lângă Maradona, Pele, Zidane și Iniesta într-un top ireal

Gheorghe Hagi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 octombrie 2020

Gică Hagi (55 de ani) a fost nominalizat de France Football în topul celor mai buni mijlocași ofensivi din istorie, alături de alți 19 jucători de legendă.

Publicația care oferă „Balonul de Aur” l-a inclus pe Hagi pe lista celor mai buni mijlocași ofensivi din toate timpurile. „Regele” este unul dintre fotbaliștii care au jucat pentru ambele rivale ale fotbalului spaniol, Real Madrid și FC Barcelona, dar a reușit mari performanțe și la Steaua București, unde a câștigat Supercupa Europei și a jucat în finala Cupei Campionilor, sau la Galatasaray, alături de care a câștigat Cupa UEFA.

Pe lista celor nominalizați pentru cel mai bun mijlocaş ofensiv din istorie se regăsesc: Roberto Baggio, Bobby Charlton, Alfredo Di Stefano, Enzo Francescoli, Ruud Gullit, Andres Iniesta, Raymond Kopa, Laszlo Kubala, Diego Maradona, Alessandro Mazzola, Pele, Michel Platini, Ferenc Puskas, Gianni Rivera, Juan Alberto Schiaffino Socrates, Francesco Totti, Zico și Zinedine Zidane.

Locul 4 la „Balonul de Aur”

În anul 1994, după Campionat Modial din Statele Unite ale Americii, unul de referință pentru fotbalul românesc, Hagi a ieșit pe locul 4 în clasamentul pentru câștigarea „Balonului de Aur”. În anul 1999, „Regele” a fost inclus în topul celor mai buni 100 de fotbaliști ai secolului trecut.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.