Nationala

Întrebarea care l-a scos din sărite pe Mirel Rădoi: „Nu știu cine a făcut această declarație, dar habar n-am cum ar putea s-o probeze”

Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 13 octombrie 2020

Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a susținut o conferință de presă în cantonamentul României de la Mogoșoaia, înainte de meciul „tricolorilor” cu Austria din Liga Națiunilor.

  • România - Austria va avea loc miercuri, 14 octombrie (ora 21:45), și va putea fi urmărit în format liveTEXT și FOTO pe GSP.ro și în direct la PRO TV;

Cu această ocazie, Mirel a răspuns vocilor din fotbalul românesc care au insinuat că Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, este cel care face convocările la echipa națională. 

„Cum ar putea să ne spună nouă cineva pe cine să convocăm? Nu știu cine a făcut această declarație, dar habar n-am cum ar putea s-o probeze. Tot ce înseamnă echipa națională facem noi, staff-ul, nu nea Mihai Stoichiță”, a declarat Rădoi.

Ar fi prea mult ca la echipa naţională a României să se facă selecţia în funcţie de interese. Pot să vă confirm şi au fost oameni şi din Federaţia Română de Fotbal, şi din ţară, şi voi, presa, care ştiu clar persoana care se ocupă de convocările la echipa naţională. Această persoană se cheamă Mihai Stoichiţă
 - Florin Prunea, după Norvegia - România 4-0

Rădoi ar trebui să spună: «Eu sunt selecționerul, eu fac convocările!» 
Gheorghe Chivorchian

Reacția lui Mihai Stoichiță

Chestionat despre aceleași declarații, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a declarat ieri: 

„Am văzut că eu sunt de fapt cel care face selecțiile, că eu aduc jucătorii la lot. Mă măgulește, înseamnă că sunt un om extrem de important. Din păcate, nu aduc eu jucătorii. Chiar dacă uneori am altă părere, nu mi-o impun. Poate îi ofer un sfat lui Rădoi. Responsabilitatea principală în final este a antrenorului, nu a celui care este superior ierarhic într-o schemă a FRF. La noi, libertatea este absolută pentru decizia antrenorului”.

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor:

VIDEO. Tot ce trebuie să știi despre România - Austria:

Alte știri despre România - Austria:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.