Tenis

Cine l-a înlocuit pe Novak Djokovic în fruntea Consiliului Jucătorilor din ATP

Sud-africanul Kevin Anderson (34 de ani, 109 ATP) este noul președinte al Consiliului Jucătorilor din ATP. Acesta îl înlocuiește pe sârbul Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP).

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 14 octombrie 2020

Sud-africanul Kevin Anderson (34 de ani, 109 ATP) este noul președinte al Consiliului Jucătorilor din ATP. Acesta îl înlocuiește pe sârbul Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP). 

Novak Djokovic și Vasek Pospisil, foștii reprezentanți ai jucătorilor din ATP, au demisionat la sfârșitul lui august, considerând că asociația din care făceau parte nu ajută cu adevărat lumea tenisului. Cei doi au decis să înființeze o grupă independentă, PTPA. Lor li s-au alăturat John Isner și Sam Querrey. 

ATP și-a ales reprezentanții 

Jucătorii și-au ales acum noii reprezentanți. Președinte va fi Kevin Anderson, iar din consiliu vor mai face parte Andy Murray, Felix Auger-Aliassime, John Millman și Jeremy Chardy.

Kevin Anderson

Personal, cred că cele două grupuri, Asociația Tenismanilor Profesioniști și PTPA, nu pot coexista. Noi avem o structură bine cunoscută. Știu că sunt multe lucruri de îmbunătățit, dar viziunea noii conduceri este una interesantă.
- Kevin Anderson

Ce au propus Djokovic și Pospisil

Ei au în plan să formeze un organism nou, despre care nu se știu prea multe lucruri deocamdată, în afara numelui, Professional Tennis Players Association (Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis), care să-i reprezinte pe cei situați în Top 500 la simplu și Top 200 la dublu. Djokovic și Pospisil au oferit mai multe detalii într-un document care a fost distribuit jucătorilor pentru a fi studiat și validat. Ideea principală este nevoia de un for care să aibă grijă doar de jucători, în timp ce ATP reprezintă interesele atât ale tenismanilor, cât și ale turneelor. 

„Ținta PTPA nu este de a înlocui ATP, ci de a furniza jucătorilor o structură de decizie independentă de ATP, care să fie direct responsabilă pentru necesitățile și grijile tenismanilor care aderă”. Zonele vizate sunt „acțiuni disciplinare, pensiile jucătorilor, călătorii, asigurări și facilități la turnee”. Cei doi inițiatori s-au autointitulat co-președinți, cu un mandat de doi ani, consiliul ce va fi ales urmând să aibă nouă membri.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.