Tenis

Viitorul tenisului e pus în pericol de coronavirus » Patrick Mouratoglou: „Nu știu câte turnee vor supraviețui! Jucătorii din afara top 100 vor avea probleme”

Patrick Mouratoglou (50 de ani), antrenorul Serenei Williams (39 de ani, 10 WTA), atenționează că viitorul tenisului este unul incert din cauza pandemiei de coronavirus.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 15 October 2020

Patrick Mouratoglou (50 de ani), antrenorul Serenei Williams (39 de ani, 10 WTA), atenționează că viitorul tenisului este unul incert din cauza pandemiei de coronavirus. 

Cum un vaccin împotriva Covid-19 e departe de a fi aprobat, întreaga lume trebuie să se adapteze noilor condiții. Asta trebuie să facă și tenisul, însă misiunea e una aproape imposibilă. Există restricții de deplasare, țări în care evenimentele sportive sunt interzise sau limitate și mari probleme financiare. 

Patrick Mouratoglou, omul care a cerut în mai multe rânduri o revoluție în tenis, dinamizarea lui și modificarea anumitor reguli, e dezarmat în acest moment. Spune că jucătorii din afara top 100 vor avea serios de suferit.

Mouratoglou: „Nu e clar câte turnee vor supraviețui”

În primul rând, pandemia va avea consecințe economice. Nu este clar câte turnee vor mai supreviețui. Sezonul următor va fi foarte dificil. Turneul de la Auckland a fost deja amânat. În plus, multe alte turnee nu vor avea loc. Unele vor fi interzise de autorități, altele fără spectatori, așa că organizatorii nu vor putea să facă rost de bani. Situația e critică pentru jucătorii din afara top 100. Au primit ajutor, dar trebuie făcut în mod regulat. Trebuie să fie ajutați
- Patrick Mouratoglou, pentru L'Equipe

Scad premiile la toate turneele 

Șefii turneelor de Grand Slam au încercat să păstreze premiile din 2019, au făcut eforturi imense, dar a fost imposibil. Fără spectatori în tribune, US Open a oferit 95% din câștigurile ediției precedente, în timp ce la Roland Garros fondul de premiere a fost de 38 de milioane de euro, un procent de 89% din cel anterior.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.