Handbal

CSM BUCUREȘTI - FERENCVAROS 25-19. A revenit Neagu, au revenit victoriile! Cum arată clasamentul grupei A din Liga Campionilor

+15 Foto
CSM București a câștigat partida cu Ferencvaros, din runda numărul 5 a Ligii Campionilor la handbal feminin, scor 25-19.

Articol de Marian Ursescu, Cristi Preda (foto)  —  duminică, 18 octombrie 2020

CSM București a câștigat clar partida cu Ferencvaros, din runda numărul 5 a Ligii Campionilor la handbal feminin, scor 25-19, în Sala Polivalentă din București. 

Cronică Marian Ursescu: „Victorie în grevă japoneză”

CSM București a reușit a treia victorie în grupa A a Ligii Campionilor, în cele patru etape susținute până acum. Echipa lui Adi Vasile a trecut cu 25-19 de Ferencvaros Budapesta. A fost însă o victorie începută cu o grevă japonează a handbalistelor. Neagu și compania nu și-au mai primit banii, se pare, din luna iulie, și așteaptă acum, de la noul primar al Bucureștiului, o rezolvare!

„Respectați-vă promisiunile!”, stătea scris pe tricourile albe îmbrăcate peste echipamentul de joc sau „Respectați-ne munca!”. Jucătoarele venite în această vară, gen Dembele, Smeets, Barbosa, Lazovici nu au apucat să primească niciun salariu. Fetele s-au săturat, se pare, de promisiuni și așteaptă intrarea în normalitate.

Neagu pe bancă, FTC în avantaj

Adi Vasile a început meciul fără Cristina Neagu, care venea după izolarea la domiciliu, handbalista fiind depistată pozitiv cu coronavirus. FTC Budapesta a venit și ea la București fără șapte jucătoare de bază, la rândul lor în izolare după ce au contactat virusul SARS CoV-2. Fără Bolk, Toth, Hafra, Klujber, Kisfaludy, Kovacs și Pasztor Ferencvaros reușise însă să câștige săptămâna trecută cu Esbjerg, în deplasare!

Maghiarele au început bine, au condus cu 4-2, iar Adi Vasile a fost nevoit să o trimită pe teren pe Neagu. CSM a mai suferit, nu și-a găsit cadența, dar a trecut în avantaj pe finalul reprizei, la 10-9, și nu a mai cedat până la final.

Show cu Dembele

În repriza a doua, CSM a mărit diferența, s-a desprins la șase lungimi avans, dându-i posibilitatea antrenorului Adrian Vasile să trimită în teren și rezervele. Jucătoarea meciului a fost franțuzoaica Siraba Dembele. Extrema stânga a fost imposibil de oprit, atât la jocul pozițional, cât și pe contraatac. Siraba a marcat de 9 ori din 10 acțiuni, fiind motorul echipei. Joc foarte bun și pentru portarul Jelena Grubisici, cea care a terminat meciul cu un procentaj de 44 la sută!

CSM va juca etapa viitoare în Germania, la Bietigheim, echipa de pe ultimul loc, care a pierdut toate cele cinci partide disputate până acum.

9 goluridin 11 aruncări a înscris Dembele astăzi. Neagu a fost a doua marcatoare, cu 6 reușite

Am început meciul într-un tempo slab, într-un ritm greoi, dar ne-am revenit și mai ales în repriza a doua ritmul a fost mai bun. Apărarea și-a făcut treaba, am marcat goluri ușoare pe contraatac. Când câștigi nu poți fi decât mulțumită - Jelena Grubisici, portar CSM

Clasamentul în grupa lui CSM București

FINAL » CSM București – Ferencvaros 25-19

S-a încheiat partida! CSM București câștigă cu 25 la 19.
min. 54: Neagu e de neoprit! 22-16
min. 50: Dembele recuperează o minge pe atacul pozițional advers, pleacă de una singură pe contraatac și marchează. 21-15
min, 47: Dembele plutește superb și înscrie din extremă. 18-14
min. 42: CSM București n-a mai găsit calea spre plasa porții adverse de 4 minute. 16-14
min. 38: Lazovic evită blocajul advers și înscrie inteligent pe lângă portar. Dembele punctează și ea pe contraatac.16-12
min. 36: Grubisic scapă nepermis o minge. Ferencvaros înscrie în inferioritate. 14-12
A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!

min. 28: Cu 15 secunde înainte de flueierul final al primei părți, Neagu găsesște o pasă genială către Dembele, în extrema stânga. Franțuzoaica marchează și stabiliește scorul după 30 de minute, 12-10 pentru CSM!
min. 27: Neagu lovește din nou! Interul stânga al naționalei își păcălește adversarele și le duce pe „tigroaice” în avantaj. 11-10
min. 24: Cristina Neagu transformă o lovitură de la 7 metri. 9-8
min. 20: Cristina Neagu se înalță superb și plasează mingea în vinclul porții maghiare. 6-7
min. 20: Adi Petre cere primul timeout al partidei!
min. 17: Gabi Perianu aruncă pentru prima dată la poartă și înscrie. 5-6
min. 13: Chiper egalează cu o lovitură din extrema dreaptă. 4-4
min. 10: Lazovic pătrunde și aruncă necruțător din zona centrală. 3-4
min. 8: Dembele înscrie frumos din extrema strângă. 2-4

A început partida!

Citește mai multe știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.