Liga 1

VIDEO EXCLUSIV. FCSB, plan nou pentru Stadionul Ghencea: „I-aș aștepta pe cei de la CSA să se roage de mine ca să joc acolo! Banii ăia o să conteze!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 18 octombrie 2020

Helmut Duckadam (61 de ani) a acceptat invitația de a participa la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO.

Fostul președinte de imagine de la FCSB a vorbit despre disputa dintre echipa roș-albstră și CSA Steaua pentru stadionul Ghencea.

- Revenim la Steaua și FCSB.
- Așa. FCSB este Steaua pentru că a continuat. Cealaltă echipă nu a existat.

- Acum începe alt scandal, cu stadionul.
- E o prostie și cu stadionul. Nici nu mai are rost să discut pentru că nu mai înțelegi nimic din toată tevatura asta. În toamnă sunt alegeri, vine alt ministru, viața e așa de schimbătoare... N-ați văzut că acum se dezic și de Talpan?! L-am cunoscut și n-am nimic cu omul. Ideile lui sunt ale lui, eu le am pe ale mele. Așa m-am pus rău și cu Tudorel sau cu Pițurcă pentru că ei au alte puncte de vedere. Toți am fost în tribună cu Ajax, Chelsea și City. Ei au o problemă strict legată de patron, nu de echipă în sine. De acolo pleacă totul.

VIDEO Duckadam: „Cum să întrețină un asemenea stadion? I-aș aștepta să se roage de mine ca să joc acolo”

- Crezi că va juca și FCSB pe Ghencea?
- Eu le-am spus nu contează că vine FCSB-ul să joace aici, dar cel care administrează trebuie să știe. O echipă de Liga 3 sau Liga 2 nu are cum să întrețină un asemenea stadion! N-are cum... Concerte nu se vor face un an, doi. Cu ce plătești întreținerea asta? Un club gen CSA n-are oameni, n-are infrastructură pentru un asemenea stadion. Eu, la ora actuală, dacă aș fi în locul lui Gigi Becali nici n-aș mai vrea să joc acolo. I-aș aștepta pe cei de la CSA să se roage de mine ca să joc acolo. Banii ăia o să conteze! 

- Suporterii vor ca FCSB să joace acolo.
- Eu am mai vorbit cu Mustață care voia să mă pună președintele de onoare al Asociației lor. El insistă să joace acolo, dar eu n-aș insista în halul ăsta. Până la urmă tot se va rezolva să se joace acolo. Și tot o Steaua o să fie, nu două

Caracteristici stadion Steaua:

  • Capacitate: 31.254 de locuri
  • Cost: 64.500.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă
  • suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.