Stranieri

Reghecampf și-a dat demisia de la Al Wasl și ar putea prelua FCSB! Reacția lui Gigi Becali

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 18 octombrie 2020

Laurențiu Reghecampf (45 de ani) este liber de contract după ce și-a dat demisia de la Al-Wasl, din Emiratele Arabe Unite!

Antrenorul român a plecat de la Al Wasl, formație la care antrena din ianuarie 2019, anunță Prosport. Pe 16 octombrie, Al Wasl a pierdut 1-4 cu Bani Yas, echipa pregătită de Daniel Isăilă, în prima etapă din Emiratele Arabe Unite. 

De-a lungul carierei, Reghecampf a mai antrenat la Gloria, U Craiova, FC Snagov, Chiajna, FCSB (în două mandate), Al Hilal, Litex și Al Wahda.

Și ce vreti să fac eu? Voi nu știți că am antrenor la echipă? Nu știu ce a făcut Reghe. V-am spus că nu vreau să mai vorbesc
Gigi Becali, azi, pentru Prosport

EXCLUSIV » De ce a demisionat Reghecampf de la Al Wasl

Laurențiu Reghecampf a confirmat informația pentru Gazeta Sporturilor. Surse GSP.ro din cadrul staff-ului spun că Reghe a demisionat pentru că șefii nu i-au dat bani de transferuri pe care i-au promis înainte de începerea campionatului. Antrenorul român le-a spus conducătorilor că nu poate obține performanță și nu se poate bate pentru trofee cu jucători fără experiență și aduși de la echipa a doua.

Anamaria Prodan: „Dorea o nouă provocare”

Impresarul Anamaria Prodan, soția lui Reghecampf, a dat detalii despre situația antrenorului.

Laurențiu le-a cerut celor de la club să-l lase să plece pentru că își dorea o nouă provocare. Conducerea lui Al Wasl a fost de acord cu cerința lui, astfel că despărțirea s-a produs fără probleme”, a declarat Anamaria Prodan pentru digisport.ro.

Revine Reghecampf la FCSB?!

Fiind liber de contract, Laurențiu Reghecampf ar putea reveni la FCSB, acolo unde Gigi Becali a spus că îl așteaptă oricând. Mai mult, echipa este acum pregătită de Toni Petrea, fostul său secund, iar Thomas Neubert, un colaborator apropiat, este preparator fizic.

 Am discutat cu el. L-am întrebat «Cum ai veni tu?». Nu l-am întrebat cu gândul de a-l lua, nu i-am propus asta. Am vorbit cu el și mi-a zis «Patroane, nu are rost să discutăm asta acum pentru că am contract! Când nu voi mai avea contract, putem discuta!»
- Gigi Becali, pe 11 iulie, despre o posibilă revenire a lui Reghecampf la FCSB

2 titluriare Reghecampf în palmares cu FCSB, cucerite în sezoanele 2012-2013 și 2013-2014

6 trofeea cucerit Reghecampf ca antrenor: două titluri, o Supercupă și o Cupă a Ligii cu FCSB + Cupa Ligii și Supercupa cu Al-Wahda

  • A fost primul antrenor, după Cosmin Olăroiu, în sezonul 2006-2007, care a terminat un sezon pe banca roș-albaștrilor - sezonul 2011-2012;
  • Cu el pe bancă, FCSB a reușit în premieră să elimine o deținătoare a Cupei Campionilor Europeni / Ligii Campionilor. (Ajax Amsterdam, în sezonul 2012-2013 din Europa League). Tot atunci, a fost pentru a doua oară în istoria echipei când revine după ce pierduse în tur la o diferență de două goluri;
  • A fost desemnat antrenorul anului în 2012. În acel sezon, FCSB a câștigat titlul, acumulând 79 de puncte!;
  • A învins deținătoarea Ligii, Chelsea, 1-0 pe Arena Națională;
  • A egalat un record vechi, reușind să câștige titlul cu 5 etape înainte de final. Echipa din 2013 a reușit să egaleze performanțele Stelei lui Ienei din sezoane ''85-'85 și '86-'87, câștigând titlul cu 5 etape înainte de final!;
  • Cu el pe bancă, FCSB a devenit prima echipă din România care s-a calificat în grupele Ligii după ce a trecut 3 tururi preliminare;
  • E singurul antrenor din istoria FCSB-ului care a câștigat titlul din primul an atât ca antrenor, cât și ca jucător.

Varianta „națională”

O altă soluție pentru Reghecampf ar fi preluarea naționalei, dacă Mirel Rădoi nu va continua. Așa cum a anunțat Gazeta, dezamăgit de rezultatele din ultimele trei partide, de frământările din interiorul lotului și de incapacitatea jucătorilor de a traduce pe teren sistemul propus de selecționer, Mirel Rădoi, 39 de ani, e decis să renunțe la echipa națională după meciurile cu Norvegia (15 noiembrie) și Irlanda de Nord (18 noiembrie). Doar o renaștere miraculoasă a reprezentativei i-ar mai putea întoarce gândurile. Astfel, Reghe ar putea reprezenta o variantă pentru România.

„Bă, voi sunteți nebuni?! Reghecampf e cel mai potrivit să preia naționala! E adevărat, e sub contract și câștigă milioane și ar fi greu de adus acum” 
Anamaria Prodan, acum un an, când Reghecampf, încă era la Al Wasl

VIDEO Reghecampf intervine în scandalul momentului: „Steaua pentru mine este echipa mea de suflet”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.