Liga 1

EXCLUSIV // VIDEO Flavius Stoican, despre cel mai dificil moment al carierei: „A fost groaznic, mă interesam dacă pot deveni taximetrist”

Flavius Stoican

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 19 October 2020

Flavius Stoican (43 de ani), antrenor la Viitorul Tg. Jiu, în Liga 2, a acceptat invitația lui Costin Ștucan de a participa la emisiunea GSP Live. În cadrul discuției, Stoican a făcut lumină asupra celui mai dificil moment din cariera sa de fotbalist. 

La începutul carierei, când evolua pentru Universitatea Craiova, Stoican a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat la genunchi. Gravitatea accidentării l-a făcut să se gândească chiar la retragere, deși avea doar 20 de ani!

Flavius Stoican: „Mergeam și mă interesam de alte meserii”

„Un moment dezamăgitor a fost atunci când mi-am rupt genunchiul. Am avut o ruptură la ligamentul încrucișat la Craiova, când eram tânăr, pe val. La momentul respectiv această operație se făcea destul de dificil și doar în anumite orașe din lume. După ce m-am rupt mă gândeam dacă mai joc fotbal, ce o să fac, mergeam cu oamenii și mă interesam de alte meserii. 

A fost groaznic, dar șansa și bucuria mea au fost ca la club să fie președinte Ion Crăciunescu. Lui Victor Becali îi plăcea de mine din punct de vedere fotbalistic și era impresarul nostru. I-a spus lui nea Ion Crăciunescu să merg la operație în străinătate. A costat mult, eu eram tânăr și nu aveam o valoare pe care oamenii să o aprecieze, dar vedeau în mine potențial. Ion Crăciunescu m-a dus în Elveția, era foarte scump, dar am avut șansa ca acolo să fie Viorel Moldovan și am locuit la el o lună de zile. 

Acești 3 oameni au fost aproape de mine în momentele grele, jos pălăria în fața lor. A fost un moment psihologic al carierei mele, mă gândeam dacă continui sau mă las de fotbal. Aveam 20 de ani, mă interesam dacă pot să continui ca antrenor, să fac școala la 20 de ani, dacă pot fi taximetrist, dacă pot să fiu avocat. Atât de greu mi-a fost. Dar după aceea am urmat o pantă senzațională, pentru că am avut în spate oameni care au crezut în mine”, a declarat Stoican.

După ce a părăsit Craiova, în 2002, Stoican a semnat cu Dinamo, iar după numai un sezon a semnat cu Shakhtar Donetsk. Ulterior, a mai trecut pe la Metalist și din nou Dinamo, de unde s-a retras în august 2008.

Flavius Stoican (albastru, la Craiova)

Citește mai multe știri din GSP Live:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.