Stranieri

Comentariu acid al lui Remus Răureanu despre propaganda cu care Anamaria Prodan încearcă să-i spele imaginea lui Reghecampf: „Poleiește imagini care nu mai au legături cu esența”

Laurențiu Reghecampf (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de Remus Răureanu  —  Tuesday, 20 October 2020

Oricare politician interesat să candideze în viitor pentru vreo funcție ar trebui s-o implore pe Anamaria Prodan să i se alăture în campanie! Nu trebuie să fie un politician cu succese în spate, nu contează nici dacă persoana a parcurs ani oribili, în care a înregistrat înfrângeri, gafe, demiteri, scandaluri.

Ana arată în fotbal că este capabilă să transforme o demitere într-o victorie uriașă. Cea mai recentă demonstrație l-a avut ca subiect pe soțul ei.

Vinerea trecută, în campionatul Emiratelor Arabe Unite a avut loc meciul Al Wasl - Baniyas. Oaspeții pe care îi conduce Daniel Isăilă le-au bătut pe gazdele antrenate de Laurențiu Reghecampf cu 4-1. Chiar dacă fusese abia prima etapă, arabii s-au enervat din cauza startului dezastruos și l-au demis pe antrenorul român.

Reghecampf, dat afară de Al Wasl

Știrile care au apărut în următoarele 24 de ore în presa de sport românească? "Ce oportunitate pentru FCSB! Reghecampf a plecat de la arabi!", "Reghe s-a despărțit de Al Wasl și are de ales: revine la FCSB sau îl înlocuiește pe Rădoi la echipa națională". Cu rețeaua pe care și-a creat-o în fotbal și în media, Anamaria schimbase demiterea lui Laur într-o eliberare eroică dintr-un loc pentru care soțul ei era prea bun. Reghe fusese captiv în EAU, bine că pierduse la scor acasă și că reușise, astfel, să scape de acolo!

Nimeni nu a interpretat rezultatul în cheia "Isăilă chiar pare să fie un antrenor foarte bun! După ce a asamblat cea mai bună națională sub 21 de ani din istoria României, a ajuns în Emirate, unde l-a bătut pe Reghe la el acasă de i-a sunat apa-n cap!". Isăilă nu beneficiază de un șef de campanie așa cum este Anamaria.

Între timp, Mihai Stoica a insistat că Reghecampf nu are să se întoarcă la FCSB și a sugerat, justificat, că Laurențiu ar trebui să mărturisească sincer că nici măcar n-a fost ofertat pentru postul acela. În cel mai recent mandat al lui în clubul lui Becali, Laur a ratat două titluri. O dată l-au învins Șumudică și Anticârcel, a doua oară l-a depășit Hagi cu o formație alcătuită din tineri și din fotbaliști maturi pe care-i aruncaseră alte cluburi. Este exclus și ca FRF să-l angajeze, din moment ce Rădoi va continua ca selecționer măcar până spre sfârșitul lunii noiembrie.

Alchimiștii medievali care căutau să producă aur din metale ordinare ar invidia-o pe Ana dacă ar putea călători prin timp ca să asiste la propaganda cu care ea poleiește imagini care nu mai au legături cu esența. Nu contează rezultatele, agentul face ca înfrângerile rușinoase să pară succese monumentale.

Nici măcar nu a fost prima demonstrație de felul acesta din partea Anamariei. După ce a retrogradat cu Dunărea Călărași, Dan Alexa a căpătat, la insistența impresarului Prodan-Reghecampf, imaginea unui tehnician genial și a fost învestit ca "principal" al Astrei, o formație de playoff. Alexa avea să plătească promovarea, a încasat o palmă și a și fost dat afară de la Giurgiu.

Alexa a coborât la Timișoara, în "B", Ana a păstrat metoda și o va mai aplica în continuare. Peste cinci sau peste zece ani o știre-bombă va anunța că Reghe tocmai a plecat de la un club din liga a patra kuweitiană, ceea ce va constitui o rară ocazie pentru FCSB și pentru FRF, disperate să pună mâna pe un antrenor prea bun, scârbit de faptul că nu reușise să planteze fotbalul în Orient.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.