Nationala

Mirel Rădoi reacționează, după ce Gigi Becali i-a cerut demisia: „Are un soi de disperare în el. Când a fost cazul «Valiza», l-am luat pe «NU» în brațe!”

Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 22 October 2020

Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) i-a răspuns lui Gigi Becali (62), nașul său, care i-a cerut să plece de la cârma echipei naționale a României!

Mirel s-a declarat deranjat de afirmațiile făcute de Gigi Becali, care l-a acuzat că ar fi nedemn pentru că ține cu dinții de postul de selecționer.

M-a durut ce a zis Gigi Becali. Eu văd altfel demnitatea. El putea măcar să-mi întindă o mână. Să nu uite că, în 2015, când m-a sunat să preiau echipa (n.r. FCSB), am venit cu mare plăcere și fără niciun interes. Am lăsat tot: bani, mașini, soția care era gravidă în 5 luni. Acesta e un gest de demnitate. La fel, când a fost cazul «Valiza», l-am luat pe «NU» în brațe! Apoi,eu și Oli (n.red. Cosmin Olăroiu) am fost singurii care am mers la el la pușcărie. Chiar ne-a zis că apreciază asta, că toți ceilalți îi cereau câte ceva”, a declarat Rădoi, pentru ProSport.

Ce reprezintă dosarul "Valiza"

  • Gigi Becali a fost condamnat 3 ani pentru dare de mită în cazul promisiunii de premiere a fotbaliştilor de la Gloria Bistriţa în 2006 şi U Cluj în 2008. În primul caz, câte 5.000 de euro în caz de egal şi 10.000 pentru o victorie cu Rapid. În cazul U Cluj, le-a promis "şepcilor" 1.700.000 de euro pentru a încurca CFR-ul în ultima etapă, banii fiind duși de Teia Sponte. Procurorii l-au acuzat pe Becali că ar fi antedatat acte ce sugerau că suma de bani era menită cumpărării unui teren în Cluj.
  • Patronul Stelei a încercat, prin Petre Marin şi Mirel Rădoi, să ia legătura cu jucătorii Universităţii Cluj, ca să îi asigure că vor primii banii în cazul în care vor reuşi să împiedice CFR-ul să cîştige meciul.
  • „Rădoi Mirel l-a atenţionat pe Becali George despre o posibilă intervenţie a Poliţiei, moment la care acesta din urmă a replicat, prin folosirea unui limbaj ce îl caracterizează, faptul că nu îi este teamă, iar dacă va ajunge într-o asemenea situaţie, Sponte Teia va folosi un subterfugiu, în sensul că prezenţa sa în municipiul Cluj-Napoca este legată de o afacere imobiliară”, arătau procurorii în rechizitoriu.

Mirel Rădoi explică de ce nu l-a convocat pe Florin Tănase

Totodată, selecționerul a dezvăluit motivul pentru care Florin Tănase a fost lăsat în afara lotului României pentru meciurile din luna octombrie, pierdute de „tricolori” cu Islanda (1-2), Norvegia (0-4) și Austria (0-1). Asta deși cifrele fotbalistului de la FCSB erau bune, lucru remarcat și de Gazetă

„S-a creat o întreagă tevatură cu Florin Tănase. El fost la luptă cu Cicăldău, Maxim, Răzvan Marin și am decis, alături de tot staff-ul, că e mai bine așa. Am fost criticat de Gigi Becali. Are un soi de disperare în el: înțelege că Steaua nu mai joacă în Europa și nu mai poate crește cota jucătorilor săi”, a mai spus Mirel.

Ce a declarat Gigi Becali despre Mirel Rădoi

Mirel Rădoi nu e potrivit, dacă a mâncat 3 bătăi. E finul meu și îl iubesc, dar dacă mănânci 3 bătăi? Eu îl știam pe Rădoi demn. De ce te mai agăți? Ai mâncat 3 bătăi, la revedere. Ce să mai faci? Gata! Bă... fără Man, Coman și Tănase n-ai ce căuta la naționala României. Aia-i națională? Păi, Tănase e cel mai bun jucător din România la ora asta și nu e convocat!
Gigi Becali, în urmă cu o săptămână

VIDEO Stoican despre națională: „România trebuie să meargă mai departe cu Rădoi! Jucătorii au fost fricoși!”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.