Nationala

România, picaj de 10 locuri după înfrângerile din Liga Națiunilor și barajul pentru EURO 2020! „Tricolorii” au șanse infime să prindă urna a 2-a în preliminariile CM 2022

Articol de Justin Gafiuc  —  joi, 22 octombrie 2020

FIFA a publicat azi noul clasament al echipelor naționale, iar România se află într-o situație dificilă, care îi pune în pericol șansele de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

În ultima lună, din cauza celor două înfrângeri din Liga Națiunilor și din barajul pentru EURO 2020, România a ajuns pe locul 44 în clasamentul FIFA. Naționala condusă de Mirel Rădoi a coborât 10 locuri, fiind cea mai mare scădere a unei naționale din ultima lună.

Pericol pentru CM 2022

În clasamentul țărilor europene, România este a 25-a, ceea ce înseamnă că e în pericol să fie în urna a treia la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM 2022. Pentru a prinde un loc în urna a doua, „tricolorii” trebuie să câștige următoarele partide din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord, și amicalul cu Belarus și să fie în primele 20 de naționale din Europa.

Cum ar putea arăta grupele pentru CM 2022:

Cele 55 de selecționate care participă în preliminariile europene vor fi împărțite în zece grupe, cinci de câte cinci echipe (în care vor intra finalistele Diviziei A a Ligii Națiunilor, care vor participa la Final Four în iunie 2021) și cinci de câte șase.

Grupa grea: Franța, Suedia (Polonia), România, Finlanda, Cipru și Moldova
Grupa ușoară: Danemarca, Irlanda, România, Luxemburg, Andorra, San Marino

Cine se califică din Europa la CM 2022: 13 locuri

  • câștigătoarele celor 10 grupe preliminare
  • alte 3 formații desemnate în urma unui dublu baraj, la care participă ocupantele locurilor 2 din campania clasică și cel mai bine clasate două formații din Liga Națiunilor, altele decât cele calificate din preliminarii

VIDEO „România trebuie să meargă mai departe cu Rădoi! Jucătorii au fost fricoși!”

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.