Liga 1

Sepsi - Dinamo. Frate, frate, dar fotbalul e pe bani! Înfruntarea amicilor Cosmin Contra și Leo Grozavu

Cosmin Contra și-a început în 2017 mandatul și seria victorioasă de la Dinamo într-un meci cu bunul amic Leo Grozavu. Diseară, se revăd din nou, după ce-au fost colegi în defensiva „câinilor”.

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 24 octombrie 2020

Cosmin Contra și-a început în 2017 mandatul și seria victorioasă de la Dinamo într-un meci cu bunul amic Leo Grozavu. Diseară, se revăd din nou, după ce-au fost colegi în defensiva „câinilor”.

Au fost colegi, umăr lângă umăr în apărarea „câinilor", au mâncat la aceeași masă, diseară se vor duela într-un meci încins. Cosmin Contra, 44 de ani, și Leo Grozavu, 53 de ani, nu vor oferi o premieră. Singurul lor meci direct a avut loc pe 2 februarie 2017, Dinamo - FC Botoşani 1-0. A marcat Hanca, iar „Guriță" a debutat ca antrenor al lui Dinamo. 

Dinamo mai obţinea atunci alte două victorii şi ajungea in extremis în play-off, ultima dată până acum. Iar în acea primăvară, roș-albii au fost chiar în lupta la titlu, au terminat pe locul 3, cea mai bună clasare din ultimul deceniu, și au câștigat Cupa Ligii.

Sepsi - Dinamo: Cosmin Contra vs. Leo Grozavu

Contra caută un „nuevo destino" al său, al lui Dinamo, tocmai în fața unui om care a vorbit mereu laudativ despre el. În noiembrie 2019, când a plecat de la națională și România a sărit să-l sfâșie pe „Guriță", Grozavu a fost printre puținii ce i-au luat apărarea. 

„Nu mă erijez în avocatul lui, dar ce s-a întâmplat în ultima vreme, cu presiunea pusă, toată lumea a început să șteargă cu Contra pe jos. Să-l calce în picioare. Nu merită un asemenea tratament. Înjurături, ironii. Noi, românii, avem o structură aparte. Călcăm ușor oamenii în picioare. Nu ne pasă de familii! Contra e înainte de orice un om! Merita mai mult respect, iar cine l-a pus acolo trebuia să-și asume clar, să-și dea seama dacă e omul potrivit pentru a face ceva. Dar un antrenor, când nu reușește, nu trebuie călcat în picioare. Și-a asumat omul! De aici până la a fi jignit e mult prea mult", a declarat Leo Grozavu la acea vreme pentru Gazeta Sporturilor.

32 de jucătoria folosit Dinamo în actuala ediție, cei mai mulți dintre echipele Ligii 1, dintre care 13 străini

4 victoriiîn 9 meciuri au „câinii" cu Sepsi, ardelenii având trei, dintre care ultimele două confruntări directe, în Ștefan cel Mare

15 deplasări consecutivea strâns Dinamo cu gol încasat, dintre care în 6 a primit cel puțin două goluri

1este cifra eșecurilor pe teren propriu în ultimele 6 meciuri disputate acasă de către Sepsi, 0-1 cu U Craiova în prima etapă a acestui sezon, în rest 3 victorii și două remize

Cum i-a dat peste nas Leo Grozavu lui Dinamo

Leo a îmbrăcat tricoul roș-albilor în 105 meciuri, fostul fundaș central marcând de 5 ori pentru „câini" în perioada 1992-1998. A fost apreciat de suporteri, n-a vorbit urât despre Dinamo, dar fostul management al clubului l-a luat peste picior la începutul campionatului trecut. 

Dorind să renunțe la Eugen Neagoe, l-au chemat pe Grozavu de două ori la București spre a negocia preluarea funcției de A1. O dată l-au ținut în aeroport, altă dată în hotelul lui Negoiță de vizavi de aeroport! Foștii șefi ai grupării au găsit diverse motive pentru a nu-l mai angaja, după ce i-au dat asigurări că vor semna cu el. Ulterior, a venit Dusan Uhrin la Dinamo, iar Leo a mers la Sepsi. Au fost două întâlniri directe de atunci între Grozavu și „câini", de fiecare dată au învins covăsnenii. În total, Leo are 6 meciuri ca antrenor contra lui Dinamo: 3 victorii, o remiză, două eșecuri.

VIDEO Match Preview Sepsi - Dinamo: „câinii” vor să iasă din criză

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.