Campionate

3 concluzii „la cald” după Barcelona - Real Madrid 1-3 » Echipe suferinde. A trecut vremea peste El Clasico

+22 Foto
Leo Messi nu a marcat nici de acestă dată împotriva lui Real Madrid (Sursă foto: Getty)

Articol de Alexandru Barbu  —  sâmbătă, 24 octombrie 2020

Real Madrid a învins-o pe Barcelona, scor 3-1, în capul de afiș al etapei cu numărul 7 din La Liga. Care sunt concluziile după acest El Clasico?

1. Meci spectaculos. Real și Barcelona, suferinde

Barcelona - Real Madrid a luat ochii în multe momente cu acțiuni pe contre, un tempo ridicat, dar adevărul e că fotbaliștii ambelor echipe nu mai sunt la fel de valoroși ca în anii precedenți. 

Impresia a fost că Real Madrid din 2014, cu BBC, ar fi măturat pe jos cu băieții lui Koeman, iar MSN-ul lui Enrique s-ar fi distrat în această după-amiază cu Nacho, Vazquez&Co.

2. Barcelona fără atacant - o poezie frumoasă, dar fără sens

Chiar dacă Fati a marcat și în El Clasico, catalanii simt nevoia unui număr 9 propriu-zis. Bartomeu de-abia aștepta să scape de Suarez, însă în locul lui n-a venit nimic, doar Trincao și Pedri, inexistenți contra Madridului.

Sistemul fără vârf a funcționat la catalani, într-adevăr, doar că la vremea respectivă mijlocul era ținut de Xavi și Iniesta, două genii. Azi, Koeman îi cântă în strună lui Coutinho, care face diferența doar cu Eibar și Girona.

3. Real Madrid, searbăd

Zidane are o problemă la Real, deși a bătut-o cu 3-1 pe marea rivală. Rezultatele cu Șahtior (2-3) și Cadiz (0-1) sunt dovezi evidente. Cândva cei mai buni jucători din lume, „albii” evoluează acum mai mult din instinct și cu mai puțină strălucire.

Noutățile din Clasico față de ultimele sezoane? Vinicius și Valverde. Semidocții încă nu știu sigur dacă nu e vorba despre fundașul CFR-ului și fostul antrenor al Barcelonei. Și nu e neapărat vina lor.

El Clasico a simțit din plin șocul plecării lui Ronaldo la Juventus. Iar despărțirea iminentă a lui Messi de Barcelona va lovi în bula celei mai importante confruntări din fotbalul mondial.

Citește mai multe articole despre Barcelona - Real Madrid:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.