Liga 1

Situație nemaiîntâlnită la Viitorul! Puștii au dispărut din echipă, record de străini la echipa lui Gică Hagi

Egalul cu FC Argeș, scor 2-2, e primul meci în care Viitorul folosește 7 străini într-un meci de Liga 1: 5 au fost titulari, 2 au intrat pe parcurs.

Articol de Răzvan Luţac, Liviu Manolache  —  Sunday, 25 October 2020

Egalul cu FC Argeș, scor 2-2, e primul meci în care Viitorul folosește 7 străini într-un meci de Liga 1: 5 au fost titulari, 2 au intrat pe parcurs.

Viitorul continuă startul ezitant de sezon. Deși părea că-și revine, echipa antrenată de Ruben de la Barrera a egalat abia în prelungiri, 2-2 cu nou-promovata FC Argeș. Chiar pe teren propriu. Iar metamorfoza fostei campioane a României continuă.

Cu doar doi jucători produși de trupa lui Hagi, Ciobanu și Mățan, chiar cei necesari îndeplinirii regulii U21, Viitorul a folosit, pentru prima oară în istorie, 7 străini.

5 fuseseră chiar titulari, iar doi au intrat pe parcurs. Cei 7:

  • Damien Dussaut, fundaș francez, 25 ani;
  • Angel Martinez, fundaș spaniol, 29 ani;
  • Bradley de Nooijer, fundaș olandez, 22 ani;
  • Jon Gaztanaga, mijlocaș spaniol, 29 ani;
  • Kevin Luckassen, atacant olandez, 27 ani;
  • Victor Fernandez, mijlocaș spaniol, 22 ani;
  • Ely Fernandes, atacant din Insulele Capului Verde, 29 ani.

Singurul străin care n-a evoluat - dar se află în lotul echipei - este alt spaniol, Josemi Castaneda, 22 ani. Acesta e accidentat.

Nu a fost doar primul punct scos de FC Argeș în acest campionat pe teren străin. Mai mult, piteștenii au înscris primele goluri în deplasare, unde pierduseră primele 3 meciuri.

Viitorul a pierdut și în clasamentul tinerilor

Mai mult, pe lângă recordul folosirii a 7 străini, Ruben de la Barrera a rupt și bariera de 5 străini folosiți de Viitorul în același timp. În repriza a doua, când Ely Fernandes a intrat în locul lui Stoian, echipa din Ovidiu a jucat cu 6 fotbaliști născuți în afara țării.

Până acum, Viitorul folosise maximum 5 jucători străini. De patru ori în sezonul 2016/2017 și de 3 ori sezonul trecut. În total, de 7 ori. Până și CFR Cluj, cunoscută pentru folosirea multor străini, are numai 4 titulari în această etapă.

După încheierea perioadei de transferuri, Viitorul a pierdut și întâietatea în clasamentul celor mai tinere loturi din Liga 1 în favoarea FCSB.

Citește mai multe știri despre Viitorul:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.