Liga 1

Situație alarmantă la CFR Cluj » Cel mai bun n-a dat gol de 11 luni!

+43 Foto
Billel Omrani nu a mai înscris din decembrie 2019

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 27 octombrie 2020

Billel Omrani (27 de ani), cel mai bun străin din 2019 în Ancheta Gazetei, nu a mai înscris pentru CFR Cluj din decembrie anul trecut. Cu forma dezastruoasă, francezul și-a făcut zob imaginea excelentă pe care și-o crease, datorită căreia devenise interesant și pentru cluburi din campionatele europene cele mai bune.

Billel Omrani, străinul-vedetă din campionatul românesc în 2019, s-a transformat într-un atacant care nu mai înscrie niciun gol, indiferent de adversar, indiferent de competiția în care evoluează. El nu a mai marcat de pe 1 decembrie anul trecut. Atunci a semnat o reușită într-un egal cu Hermannstadt, 1-1.

A urmat seceta de 11 luni. De atunci a mai apărut în 25 de partide ale vișiniilor, fără să mai conteze prezența sa, fiindcă nu a mai contribuit la rezultate cu niciun gol. Randamentul dezastruos l-a eliminat din echipă. Rondon și Debeljuh sunt atacanții la modă ai Clujului, Omrani a devenit o rezervă utilizată când și când, mai ales în bucăți din meciuri, nu în partide întregi.

Omrani, imperial în sezonul european al lui CFR

Petrescu l-a atenționat încă din sezonul trecut pe francezul talentat și lipsit de ambiție: „Dacă nu se antrenează, nu va mai juca!”. Aportul slab din pregătire îl îngrijora pe Dan, chiar dacă Billel parcurgea atunci o formă excelentă. În stagiunea precedentă, el a marcat 7 goluri în parcursul european grozav al vișiniilor, cu „16-imi" în Europa League.

Realizările din cupele europene îi creaseră o cotă excelentă. CFR spera să obțină minimum trei milioane de euro în schimbul atacantului și existau cluburi interesate de negocieri. Clubul l-a mai păstrat pentru o vreme, cu speranța că forma excelentă a francezului avea să aibă continuitate. Omrani calcula și el că i-ar fi plăcut să se întoarcă în Ligue 1, o competiție în care a mai evoluat în trecut pentru Marseille, clubul în care a crescut ca junior.

A urmat prăbușirea formei și a cotei de piață. Billel ar fi greu de cedat acum chiar și gratis! Nimeni nu e interesat să oferteze un atacant care n-a mai înscris de 11 luni. Singura șansă a lui și a clubului ar fi ca Petrescu să-l scoată din amorțire și să-l transforme iar într-un fotbalist eficient și curtat.

5 meciuria jucat Billel în acest sezon din Liga 1. A fost titular o singură dată, la 1-1 cu Viitorul

Billel Omrani

VIDEO. Dumitru Dragomir, comparație interesantă: „Echipa națională a României nu ar putea să o bată pe CFR!”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.