Cosmin Contra (44 de ani) a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Antrenorul lui Dinamo a vorbit pe larg despre relația pe care o are cu investitorii spanioli și despre modul în care a a fost convins să revină în Liga 1.
- Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 21:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
- Cosmin Contra, îți mulțumesc că ai acceptat invitația mea într-un moment care nu este cel mai frumos pentru Dinamo și apreciez faptul că ești bărbat. Altul - eu am trăit multe astfel de momente - ar fi găsit o variantă elegantă de a se eschiva. Tu ai acceptat să vorbești în plină furtună și de aceea îți mulțumesc încă o dată!
- Vă mulțumesc mult pentru invitație.
- Iartă-mă că-ți spun, dar pari mult mai relaxat decât mă așteptam eu în condițiile vâltoarei de la Dinamo.
- Relaxat nu sunt, am avut două zile grele după ultimul meci de la Sepsi, dar viața merge înainte, nea Ovidiu, trebuie să ne ridicăm și să fim pozitivi.
- De ce zici că au fost zile mai grele?
- Am încercat să găsesc o explicație, am încercat să am discuții cu ei, individuale și în grup, nici măcar jucătorii nu-și explicau căderea pe care au avut-o după golul primit.
- Ce au spus?
- Presiunea este destul de mare. Din cele patru eșecuri, am avut trei în care am jucat bine. În prima repriză cu UTA am jucat bine, apoi cu FCSB am arătat că putem juca la un nivel foarte mare, apoi cu Craiova am evoluat bine în partea secundă, am fost peste adversar, după o primă repriză nu foarte bună și un penalty acordat. Au fost trei meciuri în care am pierdut nemeritat, meritam cel puțin un egal. Dar la Sfântu Gheorghe a intervenit presiunea rezultatului, dorința prea mare de a câștiga, iar totul s-a întors împotriva jucătorilor, după golul încasat, ei mi-au zis că au căzut psihic în primul rând.
- Dar, nu te supăra, nu ai jucători de 19-20 de ani care să nu reziste unui șoc psihic.
- Se pare că presiunea poate ajunge și la jucătorii cu experiență. Prea repede, corect! Frumusețea fotbalului este că după o evoluția proastă, cum a fost cu Sepsi, avem posibilitatea vineri să arătăm că a fost un accident.
- Există și varianta că vâltoarea asta vine dinspre birouri. Nu că nu le-ați avea, deși încă nu v-ați mutat pe Calea Dorobanților, într-un spațiu ce-i aparține lui Ciprian Marica, doar că nu s-au finalizat discuțiile, înțeleg că spaniolii au dispărut.
- Birourile sunt aproape gata, contractul se va semna zilele viitoare. Situația din Spania e destul de delicată, iar Pablo Cortacero n-a putut veni. El e conștient că este singurul care poate debloca și situația financiară, și contractul pentru birouri, și toate chestiile ce se învârt în jurul administrativului. Doar că s-a întârziat cam mult și, coroborat cu rezultatele negative, s-a creat o stare de tensiune la Dinamo și la echipă, și la suporteri.
- Tu cum i-ai cunoscut pe ei, pe spanioli?
- Eram în Spania, așteptam un angajament, dar am avut multe discuții cu echipe din primele două ligi de acolo, s-au ales alți antrenori, pe diverse criterii.
- Și a apărut Cortacero...
- Nu, nu, nu a apărut Cortacero, discuția a fost cu Juan Melero, alături de care am lucrat la Getafe. Eu eram antrenor și el era director general atunci. M-a sunat și mi-a zis că are o hârtie din partea domnului Negoiță să găsească un cumpărător pentru clubul Dinamo. Și m-a întrebat, a luat informații despre club, dacă merită să caute investitori sau nu. I-am dat toate detaliile ca, probabil, să caute cumpărător.
- Melero era un intermediar, da?
- El a fost un intermediar, l-a găsit pe Pablo Cortacero.
- Care nici el nu are bani, reprezintă un fond de investiții...
- Eu nu l-am cunoscut decât atunci când am ajuns la București ca să semnez cu Dinamo. Nu știu dacă are bani. Inclusiv contractul meu l-am discutat cu Juan Melero.
{{text}}