Tenis

A pierdut Novak Djokovic intenționat la Viena? „Mi-am îndeplinit misiunea”

+8 Foto
Novak Djokovic. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 31 October 2020

Novak Djokovic (33 de ani), liderul mondial din ATP, a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Viena, învins categoric de italianul Lorenzo Sonego (25 de ani, 42 ATP), scor 2-6, 1-6.

  • Lorenzo Sonego pierduse în calificări și a ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser. În semifinale va juca împotriva câștigătorului dintre Grigor Dimitrov și Daniel Evans.
  • E prima dată în cariera lui Djokovic când e învins de un lucky loser.
  • E a doua oară în carieră când Djokovic câștigă doar 3 game-uri într-un meci pe hard. Primul meci a fost în 2005, la Australian Open, cu Marat Safin 0-6, 2-6, 1-6.

Înfrângerea drastică i-a alarmat pe fanii sârbului, însă Nole a ținut să-i liniștească după meci. Djokovic a lăsat de înțeles că nu s-a întrbuințat la maximum pentru partida cu Sonego, relaxat că și-a îndeplinit obiectivul trasat înainte de sosirea la Viena: acela de a câștiga două meciuri pentru a-și securiza primul loc mondial la finalul lui 2020.

„Da, faptul că joi am primit confirmarea că voi încheia anul pe primul loc a avut azi un efect asupra mea. Am reușit ce mi-am propus când am venit aici, mi-am asigurat locul de lider mondial

Plec de aici împăcat cu ce am făcut, privesc deja spre următorul capitol al carierei mele. Sunt sănătos și vreau să închei sezonul în forță la Londra. Nu sunt mâhnit de ceea ce s-a întâmplat, mi-am îndeplinit misiunea”, a afirmat liderul mondial, conform Eurosport.

Djokovic vrea să doboare recordul lui Federer

2020 va fi al șaselea an pe care Djokovic îl încheie în fruntea clasamentului ATP, iar sârbul nu vrea să se oprească aici. Acesta a pus ochii pe recordul de săptămâni petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP (310), deținut de elvețianul Roger Federer. În acest moment, Djokovic este la 292. Detalii, AICI!

VIDEO Rezumatul meciului Djokovic - Sonego:

FOTO Lorenzo Sonego, victoria carierei în fața lui Novak Djokovic. Imagini spectauloase din meci

VIDEO Sever Dron, dezamăgit de Novak Djokovic: „N-o să ajungă niciodată la nivelul lui Federer sau Nadal”

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.