Nationala

Mare critic al naționalei, Răducioiu a dat de Radoi fix înainte de o emisiune » Jurnaliștii au spionat dialogul: „Cum adica nu sunt lucid?”

Florin Răducioiu, fostul mare atacant al echipei naționale, a fost unul dintre contestatarii selecționatei lui Rădoi.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 31 octombrie 2020

Mirel Rădoi, selecționerul României, „secundul” Nicolae Dică și legenda Florin Răducioiu s-au întâlnit recent în studioul unui televiziuni de sport. A rezultat un dialog „pasiv-agresiv” pe tema primei reprezentative. 

Pe fondul celor trei înfrângeri consecutive din luna octombrie, Florin Răducioiu, fostul mare atacant al echipei naționale, a fost unul dintre contestatarii selecționatei lui Rădoi. Antrenorul „tricolorilor” a dat nas în nas cu „Marele Blond” pe holurile televiziunii TV Telekom Sport, iar jurnaliștii prezenți au urmărit cu atenție conversația purtată de cei doi. 

Dialogul dintre Răducioiu și Rădoi:

  • Rădoi: „Oamenii ţi-au tăiat din declaraţii. Au pus ce e nasol, lucid tactic, eu n-am inteles. Au tăiat tot ce ai vorbit”
  • Răducioiu: „Lucid tactic, adică n-ai avut o anumită luciditate. Mi-am spus părerea, nimeni nu poate să spună... N-am nimic nici cu tine, nici cu Dică, care e un băiat extraordinar. N-am fost de acord cu anumite lucruri din declaraţia ta, după care da, e tânăr, are nevoie de experienţă. Eu înţeleg, şi eu aş fi ca tine, eşti foarte ambiţios, un tip care vrei să devii un mare antrenor şi cred că vei deveni, ai nevoie nevoie de timp. Dar aici e vorba despre echipa naţională şi mi-am permis să spun că noi avem nevoie de rezultate, nu de joc, să comandăm jocul, ADN-ul acestei echipe a fost de a ne apăra bine şi de a încerca în anumite momente. Sunt convins că la o echipă de club vei face asta extraordinar, pentru că ai nevoie de timp, dar timpul e inamicul tău”.
  • Rădoi: „Eu cred că lucrurile astea le putem face şi la echipa mare”.
  • Răducioiu: „Aş fi vrut o echipă mai realistă, Mirel, suntem oameni de fotbal, te-am sunat eu vreodată? Dar a trebuit să-mi spun gândurile mele şi cum gândeam înainte de meciuri. Părerea trebuie să fie realistă şi pe ce vedem noi”.

VIDEO Discuția purtată de Mirel Rădoi cu Florin Răducioiu

Răducioiu: „Antrenorul este de vină pentru o necalificare”

Se vorbeşte de un lider, nu îl avem. Liderul nu l-am găsit, nu există. Eu zic că liderii se nasc. Noi am avut lideri în echipă, am avut foarte mulţi în generaţia mea. I-am avut pe Gică Popescu, pe Gică Hagi, apoi generaţia lui Chivu, Mutu. Deci eu zic că aceşti băieţi se nasc pentru a deveni lideri. Generaţiile acestea nu ne-au dat un lider adevărat, nu ne-au dat un jucător cu personalitate care să se impună atât în vestiar, cât şi pe teren. 

Cât de vinovat este Mirel pentru situaţia actuală? Bineînţeles că întotdeauna antrenorul este de vină pentru o necalificare, este în mare parte vinovat pentru echipa pe care a făcut-o.
- Florin Răducioiu, după Islanda - România 2-1

VIDEO Răzvan Burleanu nu se gândește la schimbarea selecționerului: „Mirel Rădoi este un simbol”

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.