Liga 1

EXCLUSIV A marcat cu CFR Cluj și își taxează fostul antrenor: „Trăiam cu teama să nu iau vreun upercut” + schimbarea care l-a dus în cea mai bună formă

Ronaldo Deaconu // FOTO: https://www.facebook.com/GazMetanMediasOficial/

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 02 noiembrie 2020

După numai 9 runde, din care a jucat doar 8 pentru Gaz Metan, unde a venit la începutul acestui sezon, mijlocașul Ronaldo Deaconu (23 ani) a ajuns deja la 3 goluri marcate și două asisst-uri. E al doilea marcator al echipei, după Cardoso (4).

Avusese mai multe încercări la Concordia, NK Gorica și Sepsi, dar acum sunt semne că tânărul mijlocaș și-a găsit cadența și va marca mult mai mult decât în precedentele sezoane. Cel mai bun fusese 2017-2018, când marcase tot de 3 ori, dar în 32 de apariții.

„Nu e nici un secret, mister Jorge Costa mi-a dat încredere”

Ronaldo Deaconu, care a marcat golul de 1-0 cu CFR Cluj, spune că „cel mai important pentru mine e că, de când am venit la Gaz Metan mi s-a dat încredere. Nu mai joc la închidere sau în bandă, ca în alte părți, ci sunt folosit ori inter, ori în spatele vârfului, ca număr 10 și am o mai mare libertate de mișcare. 

Asta mă avantajează, joc mai aproape de poartă și pot să-mi pun mai des în valoare calitățile. Până acum au fost ceva probleme fiindcă au venit mulți jucători noi, dar Mister începe să lege echipa și jocul e din ce în ce mai bun. 

Înainte de meciul cu CFR, ne-a spus să jucăm fără teamă, să nu ne pară rău că nu am dat tot și că vrea ca a doua zi să fim pe prima pagină, cu un rezultat mare, plus că eu voi marca. Și uite că ne-a ieșit împotriva campioanei, care a jucat cu o echipă puternică, cu doar 3-4 jucători nu evoluează constant. E un victorie imensă pentru noi”, spune Deaconu pentru GSP.ro

„La Sepsi era bine, dar trăiam cu teama să nu iau vreun upercut"

Înainte de a ajunge la Gaz Metan, Ronaldo Deaconu a jucat la Sepsi, unde l-a avut antrenor pe Leo Grozavu. Nu e un secret, tehnicianul a avut câteva derapaje sezonul trecut, când și-a lovit unii dintre elevi cu pumnii. 

Iar mijlocașul n-a uitat: „A fost o mutare inspirata să plec de la Sepsi. Era un club cu oameni extraordinari. Domnul Leo e un antrenor bun, uneori chiar grozav, dar trăiam mereu cu spaima că-mi voi lua un upercut. Să dai atâte lovituri jucătorilor în Liga 1 și să nu pățești nimic... în alte locuri probabil i se retrăgea licența", a mai spus acesta.

VIDEO Răzvan Burleanu, atac la antrenorii din Liga 1: „Dacă ești bun, trebuie să faci asta!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.