Liga 2

VIDEO Adrian Mititelu, în lacrimi după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare: „Mă duc la pușcărie nevinovat! E o execuție ordinară!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 05 noiembrie 2020

Adrian Mititelu (52 de ani), patronul celor de la FC U Craiova 1948, a fost condamnat azi la 3 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova. Decizia este definitivă.

  • Context: În 2016,  Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.
  • În același dosar, Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, a primit o condamnare cu suspendare, de doi ani și 6 luni.

Mititelu a oferit prima declarație la scurt timp după condamnare și, printre lacrimi, a spus că se consideră nevinovat și că decizia are legătură cu procesele pe care le-a intentat după dezafilierea Universității Craiova, în 2012. 

„Mi s-a furat o echipă, mi s-a furat echipa și tot eu fac pușcărie pentru judecătorii furați de alții. Nu are legătură cu actul de justiție. E o condamnare a mafiei din justiție! Are legătură cu tot ce am făcut în acești ani din dorința de a mi se face dreptate. Am făcut plângeri și reclamații contra unor magistrați care mi-au încălcat drepturile cu privire la echipa Universitatea Craiova  și acum am fost executat. Este o execuție ordinară!

VIDEO Momentul reținerii lui Adrian Mititelu

Costea a ajuns la Steaua în baza excluderii Craiovei din campionat, nu în baza actului de transfer care nu s-a făcut. Toți jucătorii au plecat în baza actului de excludere, niciunul nu a plecat în baza niciun act de transfer. Mai mult, Sandu, Dragomir și ceilalți inculpați au fost achitați pe motiv că nu se poate pune sechestru pe drepturile jucătorilor. În schimb, eu sunt condamnat. La Curtea de Apel București, Sandu și Dragomir au fost achitați în dosarul în care cei 39 de jucători au plecat, iar eu sunt condamnat! Costea a ajuns liber la Steaua, iar banii din transfer au mers către salariile jucătorilor! Nu s-a furat niciun ban!

O să atac decizia prin căi extraordinare! O să îmi cer drepturile mai departe. Foarte mulți se plâng că sunt abuzuri... Este o mare nedreptate! Fac pușcărie nevinovat! Este un abuz! Nu am făcut nimic ilegal. Totul are legătură cu acele chestiuni pe care le-am făcut. Timpul va demonstra că fac închisoare nevinovat”, a declarat Adrian Mititelu la emisiunea „Liga DigiSport”.

Istoricul dezafilierii U Craiova

  • În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.
  • Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.
  • DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. 
  • Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.
  • Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

VIDEO  Adrian Mititelu, mărturie gravă: „Am vrut să iau măsuri violente cu Rotaru, dar îmi puneam libertatea în pericol”

Citește și alte știri despre Adrian Mititelu: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.