Campionate

UPDATE Ansu Fati, operat! Cât va lipsi de pe teren tânărul star al Barcelonei

Ansu Fati foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 09 November 2020

Ansu Fati, marea promisiune de la Barcelona, a suferit o ruptură a meniscului intern. „E tânăr, meniscul trebuie salvat”, e concluzia unor importanți doctori spanioli. 

UPDATE 9 noiembrie - Ansu Fati, operat cu succes

Ansu Fati (18 ani) a fost operat astăzi, 9 noiembrie, a informat Barcelona printr-un comunicat. Intervenția a decurs cu succes, însă spaniolul va lipsi de pe teren o perioadă îndelungată - aproximativ 4 luni.

5 goluri și 2 pase decisivea adunat Fati în acest sezon, în 10 meciuri (596 de minute)

Știrea inițială - „Patru luni de pauză pentru Ansu Fati”

Într-o perioadă delicată, de tensiune, numai o accidentare gravă mai lipsea pe „Camp Nou”. Ansu Fati, revelația acestui start de sezon, unul dintre cei mai în formă jucători ai Barcelonei, a fost înlocuit la pauza meciului cu Betis, diagnosticul fiind dur: ruptură a meniscului intern al genunchiului stâng.

Doi cunoscuți doctori catalani au comentat acest caz pentru Mundo Deportivo. Concluzia lor. Meniscul trebuie salvat, chiar dacă asta înseamnă prelungirea pauzei. Cel puțin patru luni pe tușă!

„Dacă tipul de leziune permite sutura, fără ca meniscul să fie scos, asta e de făcut”, a declarat Jordi Ardèvol, fost șef al departamentului medical blaugrana (2003-2006). 

„În cazul unui veteran, aproape de finalul carierei, am fi îndepărtat meniscul chirurgical. Ținând cont că Ansu Fati e tânăr, eu aș încerca să salvez meniscul. Cu minimum patru luni departe de teren”.

La rândul său, Jordi Suros, directorul centrului medical Sportcat, a spus că o ruptură a meniscului intern e asociată întotdeauna cu un edem osos și cu o fisură de condil femural. Soluția? Suturarea meniscului prin artroscopie și tratament conservator”. Și Suros afirmă că „pentru a evita orice risc, e nevoie de patru luni de pauză”.

Citește și alte știri despre Barcelona:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.