Liga 1

EXCLUSIV Constantin Anghelache, despre eroarea capitală făcută de spaniolii de la Dinamo: „Au ruinat prea repede echipa”

+19 Foto
Constantin Anghelache a vorbit despre problemele de la Dinamo

Articol de Remus Dinu  —  Monday, 09 November 2020

Constantin Anghelache (74 de ani) a identificat marea greșeală făcută de investitorii spanioli care au preluat Dinamo în această vară.

Invitat în studioul GSP Live, acolo unde a analizat confruntarea Viitorul - Dinamo 2-1, fostul președinte al „câinilor” a radiografiat mișcările făcute în ultimele luni de Pablo Cortacero et comp. Anghelache consideră că spaniolii au comis o eroare gravă restructurând din temelii lotul și că unii jucători din „vechea gardă” ar fi trebuit să fie păstrați.

Constantin Anghelache: „Au ruinat prea repede lotul pe care l-au găsit”

„Spaniolii și-au făcut socotelile lor și au luat Dinamo cu un gând: să facă o echipă cum a fost. S-au gândit să facă o afacere, dar au venit într-un moment total nepotrivit. Și-au propus să-și găsească jucători - doar ei știu precis cât i-au costat sau dacă i-au costat ceva - pe care să-i aducă și să reorganizeze lotul. Prea mulți jucători au venit! Trebuia păstrat elementul de omogenitate al echipei. O echipă nu e omogenă dacă nu are minimum șapte jucători care să fie puncte precise în teren.

Au mers pe ideea că aduc jucători experimentați, profesioniști și cu calități. Din păcate, fotbalul e un joc colectiv. Trebuie să ai timpul necesar pentru a începe o omogenizare a echipei, cu relații de joc și trasee. Jucătorii n-au venit toți într-o zi, au venit cu grade de pregătire diferențiate.

În acest context, cred că a fost puțină grabă. Au ruinat prea repede lotul pe care l-au găsit la Dinamo. Daniel Popa putea fi jucător de bază, puteau să-l păstreze, l-au dat și pe Neicuțescu. Nici Straton nu trebuia să plece! Chiar dacă au venit doi portari spanioli, puteau să-l păstreze”, a declarat Constantin Anghelache, la GSP Live.

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din Viitorul - Dinamo 2-1

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.