Liga 1

Craiova caută antrenor: cine e favoritul lui Rotaru + trei variante de lux și o soluție de avarie

+26 Foto
FOTO :https://www.facebook.com/UCVOficial/

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday, 09 November 2020

Favorit pentru succesiunea lui Bergodi la CS Universitatea Craiova pare să fie Eugen Neagoe, însă Mihai Rotaru are mai multe variante la dispoziție. Inclusiv unele de lux, dacă se hotărăște să bage mâna mai adânc în buzunar.

De vineri seară, de când Cristiano Bergodi și-a anunțat intenția de a demisiona, la Craiova s-a instalat incertitudinea. Tehnicianul a plecat sâmbătă acasă, în Italia, din cauza unor probleme personale, fără să fi avut măcar o discuție „la rece", față în față, cu șefii clubului. Finanțatorul Mihai Rotaru a început însă să prospecteze piața, iar după ce numele lui Daniel Pancu, vehiculat sâmbătă, a ieșit rapid din discuție, favorit a devenit Eugen Neagoe.

„Geană" are mai multe avantaje. A fost jucătorul Universității, este agreat de fani, lucru foarte important în Bănie, și e liber de contract. Aspecte greu de neglijat în plin sezon, când ai nevoie nu doar de un antrenor valoros, ceea ce Neagoe a demonstrat în special la Iași și la Sepsi, ci să și cunoască bine Liga 1 și jucătorii pe care-i va pregăti.

Iordănescu, Rădoi și Rednic, soluții de lux pentru Craiova

Mai sunt și alte nume luate în calcul de Rotaru. Edi Iordănescu, și nu doar pentru că omul de afaceri l-a dorit și în mai, când s-a pus problema înlocuirii lui Corneliu Papură. Fiul fostului selecționer al României n-a semnat deocamdată cu Astra, dorind să fie alături de soția gravidă, și ar putea fi tentat mai degrabă de bătălia la titlu decât de-o echipă cu probleme financiare și de formă, cum sunt acum giurgiuvenii.

Sigur, există și soluții de lux. Mirel Rădoi, acum la națională, în cazul în care după meciurile din noiembrie va considera că nu-și mai vede rostul la lot. Sau Mircea Rednic. „Puriul" e liber de contract din vară, când s-a despărțit de Poli Iași, și a mai antrenat la Craiova, în sezonul 2004-2005. Totul este ca Rotaru să bage mâna mai adânc în pungă.

Mulțescu, soluție  „de avarie"

Înlăturat în vară de la Dinamo pentru a i se face loc lui Contra, Gigi Mulțescu poate fi soluția ieftină și la îndemnă în acest moment. Poreclit „SMURD”, fiindcă a salvat multe formații aflate la ananghie, tehnicianul în vârstă de 68 de ani i-a mai antrenat pe juveți, în sezonul 2016-2017. A bifat 42 de meciuri pe bancă atunci și a realizat o medie de 1,48 puncte pe meci. Campionatul l-a terminat pe 5.

VIDEO Cristiano Bergodi: „Eu sunt vinovat! Am jucat haotic!”

Citește mai multe știri despre Craiova: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.