Nationala

Dorinel Munteanu, sfat pentru Mirel Rădoi: „România nu va putea să joace niciodată superofensiv”

Dorinel Munteanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 09 noiembrie 2020

Dorinel Munteanu (52 de ani) a analizat în direct la Pro X parcursul lui Mirel Rădoi (39 de ani) la echipa națională și a vorbit despre cum trebuie să arate jocul României la meciurile viitoare.

Fostul fotbalist, care a participat cu echipa națională la două campionate mondiale (1994 și 1998) și la doua campionate europene (1996 și 2000), este de părere că Mirel Rădoi trebuie păstrat pe banca naționalei și meciurile următoare ar trebui să fie o pregătire pentru preliminariile viitoare: „Miza pentru Mirel Rădoi este aceea de a urmări jucătorii pe care se va baza la următoarea campanie. Eu cred că rezultatele întârzie să apară pentru că îi lipsește experiența.

Aș merge pe mâna lui în continuare și cred că la următoarea campanie își va putea pune în practică ideile. Timpul a fost foarte scurt pentru el pentru ca jucătorii să înțeleagă cum să abordeze meciurile. Eu l-aș păstra la echipa națională, are încrederea mea totală”.

„România nu va putea să joace niciodată superofensiv”

Dorinel are și un sfat pentru actualul selecționer legat de modul de abordare al meciurilor și de ideea impusă de noul staff odată cu venirea la cârma naționalei: „Eu sunt convins că România nu va putea să joace niciodată superofensiv, nu avem calitate. Noi ne bazăm foarte mult pe faza defensivă. Ține și de strategia lui Mirel. Ca să joci superofensiv, ai nevoie de o organizare foarte bună și toti jucătorii să facă ambele faze. Acesta este un sfat pentru Mirel”.

134 de selecțiiare Dorinel Munteanu la echipa națională, fiind cel mai selecționat jucător din istoria reprezentativei

Dorinel Munteanu a dezvăluit punctul slab al lui Gheorghe Hagi: „Dan Petrescu era mereu nervos din cauza asta”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.