Liga 1

FCSB. Unul dintre cei mai curtați fotbaliști din Liga 1 ar fi fost refuzat de Gigi Becali dintr-un motiv incredibil

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 09 November 2020

Rachid Bouhenna (29 de ani), fundaș central la Sepsi, impresionează prin evoluțiile sale. Stoperul algerian a dezvăluit de curând faptul că a purtat discuții cu FCSB și CFR Cluj pentru un eventual transfer, însă șansele ca mutarea sa la clubul lui Gigi Becali să se concretizeze sunt infime.

„Obiectivul este acela de a merge un alt club. Mai am un an de contract și planul e ca la finalul sezonul să mă alătur unui club de top. Am avut deja contacte cu Steaua București și CFR Cluj”, a declarat Bouhenna în presa din țara natală. Totuși, FCSB nu va continua demersurile pentru stoper, dintr-un motiv incredibil. Potrivit Fanatik, Gigi Becali, finanțatorul roș-albaștrilor, nu ar fi de acord cu mutarea din cauza religiei fotbalistului - Bouhenna este musulman!

Deși Bouhenna ar putea veni gratis în curând, din moment ce urmează să intre în ultimele 6 luni de contract, Gigi Becali ar fi refuzat să audă despre aducerea acestuia după ce a aflat că este musulman. Asta deși algerianul evoluează pe un post deficitar la FCSB, fundaș central. Pe acea poziție, liderul din Liga 1 are doar două opțiuni veritabile: Andrei Miron și Iulian Cristea.

De-a lungul carierei, Bouhenna a jucat la Sedan B, Doncaster, RE Bertrix, AFC Compiegne, CS Constantine, MC Algeris și Dundee United. La Sepsi a venit în iulie 2019. În acest sezon are 9 meciuri și două goluri. 

Jucător foarte bun. Are tot ce-i trebuie pentru un fundaș central modern. E puternic, tehnic, tactic știe jocul. Am doar doar cuvinte de laudă. E profesionist, mi-a fost ușor să mă integrez cu el fiindcă are experiență. E unul dintre cei mai buni fundași centrali din țară. Dacă nu cel mai bun 
- Bogdan Mitrea, Sepsi OSK, despre Rachid Bouhenna

Gigi Becali, scandal pe tema religiei

În 2008, preparatorul fizic Yuksel Yesilova a fost dat afară de la FCSB din cauza religiei sale. La fel ca Bouhenna, este musulman. Yuksel a fost dorit la FCSB de Dorinel Munteanu, unul dintre antrenorii de care era foarte apropiat. Totuși, nu a rezistat mult la clubul roș-albastru, însă nu din cauza competenței sale, ci a religiei!

„Înainte cu două zile de meciul cu Fiorentina, Dorinel a avut o discuţie privată cu Argăseală. După această discuţie, Dorinel era foarte supărat şi l-am întrebat de ce. Nu a vrut să îmi spună nimic atunci. După 20 de zile mi-a dezvăluit care au fost motivele supărării sale. Argăseală i-a adus la cunoştinţă că Becali nu mă mai vrea la echipă. A invocat ca motiv şi faptul că sunt musulman”, dezvăluia Yesilova atunci.

VIDEO Dică, totul despre relația neștiută cu Becali: „Nu făceam schimbările că mă suna!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.