Nationala

ROMÂNIA. Răspunsul lui Mirel Rădoi când a fost chestionat despre plecare: „Așteptam întrebarea asta”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 10 November 2020

Mirel Rădoi, selecționerul primei reprezentative, a susținut astăzi o conferință de presă înainte de meciurile „tricolorilor” cu Belarus și Norvegia.

  • Programul naționalei: 
    11 noiembrie: România – Belarus (amical) – 19:00, “Ilie Oană” Ploiești, Pro X
    15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor) – 21:45, “Arena Națională” București, Pro TV
    18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor) – 21:45, Windsor Park Belfast, Pro TV

Selecționerul a încercat să evite pe cât posibil orice întrebare referitoare la o posibilă demisie, oferind detalii despre situația din cadrul lotului și ideile pozitive pe care el și staff-ul său ar vrea să le transmită jucătorilor.  „Așteptam întrebarea asta. Vom face o radiografie după meciurile din noiembrie”, a spus selecționerul, chestionat cu privire la plecarea de la cârma primei reprezentative. 

 Rădoi a făcut haz de necaz pe seama viitoarei întâlniri cu „coșmarul” Haaland și a recunoscut inutilitatea meciului amical cu Belarus de mâine. 

„Abia azi voi avea toți jucătorii prezenți. Încercăm să integrăm pe toată lumea. Indiferent de rezultate, atmosfera trebuie să fie una bună. Încercăm să scoatem din orice lucru negativ o părticică pozitivă. Dacă vom analiza doar ce s-a greșit, înseamnă că eu și staff-ul meu întâmpinăm o mare problemă. Trebuie să le prezentăm jucătorilor și nume pozitive. Principiile vor fi la fel”, a afirmat Rădoi. 

Rădoi: „Putem vorbi de momentul revanșei cu Norvegia”

„Dacă nu reușesc jucători din Bundesliga să-l oprească pe Haaland, vă dați seama că e greu și pentru noi. Am indentificat situațiile în care poate fi periculos. Ca să glumesc puțin, punem un sniper (n.r. un lunetist) în tribune. Ca să-l blocăm, un jucător trebuie să iasă la intercepție, iar celălalt să asigure dublajul. 

Putem vorbi de momentul revanșei! Am pierdut cu 0-4 și va trebui să arătăm cu totul și cu totul altfel de la încput și până la final. Îmi doresc ca implicarea să fie 100%, indiferent de rezultatul de pe tabelă și numele jucătorului. 

Mirel Rădoi, despre...

...amicalul cu Belarus: „Sunt de acord cu nea Mircea Lucescu (n.r- a declarat că nu înțelege rostul meciului), dar nu noi decidem. E un număr fix de meciuri pe care trebuie să le joci într-un an. Nu poți refuza o partidă de acest gen”.

...absența lui Keșeru: „Înainte de aceste meciuri, a fost o discuție între Claudiu și doctorul echipei. I-a spus că ar părea că are o leziune fibrilară. A trebuit să trimitem lista jucătorilor convocați și n-ar trebui să ne justificăm în fața oricui nu e convocat”. 

absența lui Chiricheș: „Era liderul echipei naționale. Rezultatele RMN-ului ne arată că nu poate face nici măcar alergări ușoare. E o pierdere mare și pentru jucătorii tineri care sunt la lot, care aveau ce să învețe de la el”. 

Nu mă deranjează că apar nume de noi selecționeri. Așa se întâmpa și cu Victor Pițurcă când era calificat la turneul final. Nu regret că am acceptat echipa națională - Mirel Rădoi

VIDEO Nicolae Dică știe viitorul lui Mirel Rădoi la echipa națională: "Din discuțiile pe care le-am avut, asta se va întâmpla!"

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.