Handbal

Cu o echipă în România, cu alta la Podgorica? Alte probleme pentru SCM Rm. Vâlcea!

Batinovici, Trifunovici, Nikolici și Liscevici vor trece pe ”acasă” în drumul spre Muntenegru FOTO SCM Rm. Vâlcea

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 10 noiembrie 2020

SCM Rm. Vâlcea are iar bătăi de cap înainte de meciul cu Buducnost, din Liga Campionilor. Echipa trebuie să facă deplasarea în Muntenegru cu autocarul și nu știe pe cine se poate baza.

Blestemul COVID-19 a lovit în plin la SCM Rm. Vâlcea în ultimele luni. Până acum, din cadrul echipei, au fost infectate cu coronavirus 12 jucătoare, plus alți 7 membri ai staffului. Conducerea clubului a fost nevoită să amâne trei partide din Liga Campionilor, neavând practic cu cine să joace. Și în Liga Națională Vâlcea s-a chinuit, apelând la junioare de 18 ani. A trecut însă cu bine peste cinci etape, câștigând patru jocuri și pierzând doar disputa cu Minaur Baia Mare, 31-32. Acum, alte provocări le așteaptă pe oltence.

Meciul cu Bistrița în stand-by

SCM Rm. Vâlcea trebuie să joace joi, de la ora 13:00, cu Gloria Bistrița, la București, dar clubul ardelean nu a luat încă o decizie fermă dacă va face sau nu deplasarea. 21 de membri ai echipei ardelene au fost depistați pozitiv după turneul de la Sf. Gheorghe. "Le avem pe Zoqbi de Paula și pe Laura Pristăviță care au ieșit din carantină, plus Valentina Elisei Ardean, Natalia Savcin și Maria Țânc de la prima echipă. Ar trebui să completăm lotul cu câteva jucătoare de la a doua echipă. Noi ne dorim să jucăm, să respectom competiția, dar totul depinde de rezultatul testelor COVID-19 pe care le vom face", a declarat Eugen Cosma, președintele Gloriei.

La SCM Rm. Vâlcea, în această săptămână au ieșit din carantină 9 jucătoare: Marta Lopez, Maren Aardahl, Diana Ciucă (de trei zile), Daciana Hosu, Asma Elghaoui, Cristina Florica, Zeljka Nikolici, Jelena Trifunovici, Evgenija Minevskaja (marți, 10 noiembrie). Conform noilor prevederi ale Ministrului Sănătății, dar și protocolului FRH de organizare a Ligii Florilor, ele nu mai au nevoie de test negativ pentru a putea evolua. În aceste condiții Vâlcea așteaptă doar să vadă dacă va mai veni la București sau nu.

Cine se negativează pentru Podgorica?

Problemele devin mult mai complicate pentru meciul cu Buducnost Podgorica, de sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19:00. "Pentru că nu știam pe ce jucătoare putem conta, cine va ieși negativ și cine nu la testul COVID-19, nu am putut cumpăra bilete de avion. Astfel, am decis să facem deplasarea cu autocarul. Acum, pentru că nu știm dacă se va juca sau nu cu Bistrița, nici nu știm când vom pleca", a declarat președintele SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu.

Kristina Liscevici va merge sigur la Podgorica. Ea a avut coronavirus acum mai bine de o lună FOTO SCM Rm. Vâlcea

Miercuri dimineață vâlcencele vor face testul RT-PCR și în funcție de rezultate va ști pe cine poate conta și pe cine nu la Podgorica. "Nu știm cine se va negativa așa repede după perioada de carantină. Plus dintre jucătoarele care nu au avut coronavirus, nu știm dacă toate sunt în regulă. E o perioadă groaznică, vă spun sincer, acesta nu mai este sport, ce facem noi", spune disperat Florin Verigeanu. De un lucru e sigur, Vâlcea nu se va baza la Podgorica pe antrenorul Florentin Pera, care a intrat în carantină, și nici pe junioara Andreea Țîrle, pozitivă și ea la virusul SARS CoV-2.

Buducnost a avut și ea mari probleme cu virusul la începutul sezonului, fiind nevoită să joace meciurile din primele etape fără multe dintre titulare. Vâlcea a pierdut toate cele patru partide în grupa B a Ligii Campionilor, jucând până acum trei partide în deplasare și una singură în sala proprie.

Meciul CSM București-CSM Slatina nu se joacă, Craiova are doar 9 jucătoare

Pentru etapa a 6-a a Ligii Florilor, până ieri o singură echipă declarase forfait: CSM Slatina. Echipa Victorinei Bora are șase jucătoare cu coronavirus (Ada Arvatu, Luciana Popescu, Elena Nagy, Adina Cârligeanu, Elena Fulgoi, Oana Chitacu) și a ales să nu mai facă deplasarea la București.

CSM Slatina va pierde cu 0-10 disputa cu CSM București FOTO CSM Slatina

Probleme mari și pentru SCM Craiova cu 11 cazuri pozitive, 9 jucătoare și cei doi antrenori, Bogdan Burcea și Costin Dumitrescu. Fără Ekaterina Matlașova, Ekaterina Djukeva, Andreea Orșivschi, Bianca Curmenț, Cristina Zamfir, Cristiana Nica, Alexandra Andrei, Carmen Șelaru și Ana Maria Mincu oltencele vor să vină la București să joace meciul de joi, cu CSM Galați. Au doar 9 jucătoare, dar așteaptă acum și testul COVID!

Dintre meciurile programate miercuri, Activ Ploiești a anunțat un singur caz pozitiv de coronavirus, în urma testelor efectuate, e vorba de Florentina Popescu, la fel și adversara sa, Crișul Chișineu-Criș, care nu poate conta pe Sabine Klimek. Gloria Buzău și Dunărea Brăila au anunțat că nu au nicio problemă în cadrul lotului,la fel ca și Dacia Mioveni. În schimb, Minaur Baia Mare mai are încă patru jucătoare carantinate: Petruța Argyelan, Iaroslava Burlacenko, Oana Borș, Sonia Seraficeanu, plus antrenorul secund Magda Kovacs.

Programul etapei a 6-a în Liga Florilor

Miercuri, 11 noiembrie 
11:00 Chișineu Criș-Activ Ploiești 
13:45 Dacia Mioveni-Gloria Buzău 
16:30 Dunărea Brăila-Minaur Baia Mare (TVR2) 
Joi, 12 noiembrie 
10:15 SCM Rm. Vâlcea-Gloria Bistrița
13:00 U Cluj Napoca-HC Zalău 
15:45 SCM Craiova-CSM Galați 
18:30 Măgura Cisnădie-Rapid (TVR1)

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.