Liga 1

EXCLUSIV Ce avere ar trebui să aibă șefii lui Dinamo ca să susțină clubul? Un doctor în economie dă verdictul: „Asta e suma ce trebuie să o aibă Cortacero în cont”

Articol de Remus Dinu  —  miercuri, 11 noiembrie 2020

Constantin Anghelache, fost conducător la Dinamo în perioada Ionuț Negoiță și doctor în economie, a fost în studioul GSP Live, acolo unde a fost întrebat: „Cam ce avere ar trebui să aibă șefii clubului pentru a susține echipa mai multe sezoane?”

  • Constantin Anghelache, 74 de ani, a numit 3 caracteristici pe care orice club modern trebuie să le aibă și a dat o sumă: șefii lui Dinamo ar trebui să aibă în conturile echipei minimum 18 milioane de euro, echivalentul bugetului de la club pe 3 ani;

Constantin Anghelache: „Dinamo are nevoie de 18 milioane pentru orice fel de situație”

„Aici este o strategie a investitorului, care nu presupune bani, presupune structură de afaceri, structură de gândire și așa mai departe. Cei care au investit la Liverpool, rusul acela care a investit la Chelsea, Ahmetov de la Șahtior n-au plecat după avere, au plecat după o consistență a afacerilor pe care le derulează și care le aduc o profitabilitate suficient de mare.

A doua problemă e că trebuie reconsiderată activitatea unui club. Dacă puneți un tenismen să spună structura veniturilor din participarea la turnee și cele de la firma de echipament, vă va spune că cea de-a doua e mult mai mare. Dacă veți lua salariul lui Cristiano Ronaldo, veți vedea că salariul lui e atât mare deoarece el a adus întâi sute de milioane prin organizarea de marketing. E vorba de o structură de afacere, apoi e o adevărată industrie fotbalistică. Echipele cresc, fac transferuri, iau bani și câștigă.

Ce am auzit e că acești spanioli vin și cu gândul de a investi enorm de mult în domeniul imobiliarelor. Știți care e singura condiție? Pentru un investitor, că sunt sponsorizări sau marketing, el trebuie să se asigure că are 3 bugete legate. Pot apărarea stări de criză. Cu 18 milioane, el are o garanție că 3 ani, în cele mai negre situații care pot apărea, la cele mai slabe afaceri pe care poate să le facă, are acești bani ca să se revigoreze”, a afirmat Anghelache, la GSP Live. 

Luați FCSB-ul! Poate să audă Gigi Becali, dar nu se supără pe mine. Dacă ar fi să-i dau un sfat, i-aș spune să le dea drumul la câțiva jucători să plece, ca să-i stimulezi pe ceilalți și să te liniștești. Ținând mult la un preț, poate nu mai apare! - Constantin Anghelache

Anghelache: „N-ai nevoie de mai mult de 4-5 milioane pentru a intra în play-off”

Pentru a prinde play-off-ul, nu e nevoie de mai mult de 4-5 milioane de euro. Aici nu includ problema datoriilor. Spaniolii și-au pus problema că anul acesta ar putea intra în play-off, dar mă gândesc că și-au zis că nu e o crimă dacă echipa termină primul an pe locul 7 sau 8. În anul următor, problema să fie nu calificarea în play-off, ci câștigarea unuia dintre primele 3 locuri. Cu gândire de profesioniși, în al treilea an, ar trebui să-și propună câștigarea competițiilor din România - Constantin Anghelache, fost președinte Dinamo, la GSP Live

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.