Campionate

Revoltă la cel mai înalt nivel! Toni Kroos atacă UEFA și FIFA: „Suntem doar marionete pentru ei”

Toni Kroos // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 11 noiembrie 2020

Toni Kroos (30 de ani), mijlocașul lui Real Madrid, a atacat UEFA și FIFA, forurile care conduc fotbalul european, respectiv internațional, pentru înființarea unor noi competiții.

Apariția Ligii Națiunilor, precum și dorința FIFA de a mări numărul echipelor participante la Campionatul Mondial al Cluburilor, l-au nemulțumit teribil pe mijlocașul german, care critică faptul că deciziile sunt luate fără a avea în vedere părerile fotbaliștilor. 

Toni Kroos: „Jucătorii sunt împinși la noi limite fizice”

„E clar acum, odată cu aceste competiții nou-inventate, că suntem doar marionete pentru UEFA și FIFA. Competiții noi, precum Liga Națiunilor sau extinderea Campionatului Mondial al Cluburilor, sunt înființate doar pentru a crește profitul. Făcând asta, jucătorii pur și simplu sunt împinși la noi limite fizice”, a declarat Kroos pentru Bild, citat de AS.

Întrebat despre Super Liga Europei, competiția susținută din umbră de FIFA, care ar putea lua locul Ligii Campionilor, Kroos a spus: „Uneori, cel mai bine este să lași lucrurile așa cum sunt”.

Ce este Super Liga Europei

Super Liga Europei este o competiție dorită de marile cluburi ale Europei și susținută din umbră de FIFA. Aceasta ar reuni la start numai 18 cluburi, toate provenind din cele mai puternice cinci campionate continentale: Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța. Și ar urma să înceapă în 2022.

S-ar juca într-un sistem similar cu cel din NBA, cu manșe duble între cele 18 participante, faza finală având loc într-un singur oraș. Banca JP Morgan asigură partea financiară, cu 5 miliarde de euro. Câștigătoarele vor avea bonusuri de sute de milioane.

Nu doar UEFA se opune, ci și federațiile naționale, pentru că meciurile SLE s-ar disputa și în week-end și ar afecta competițiile interne. Liverpool, Man. United și Barcelona ar fi cluburile care ar insista cel mai mult pentru Super Liga Europei. Pe lângă ele, printre participante s-ar număra Real Madrid și Atletico Madrid, Milan și Inter. Plus PSG. Alte patru puteri din Premier League dorind să se alăture: Man City, Arsenal, Chelsea și Tottenham.

VIDEO. Toni Kroos marchează din corner pentru Real Madrid

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.