Liga 1

Dinamo - Astra 1-1. FOTO+VIDEO „Câinii” rămân pe loc retrogradabil, după remiza cu „lanterna roșie” » Clasamentul actualizat

+10 Foto
DINAMO - ASTRA, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de Raed Krishan (foto)  —  sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Dinamo și Astra au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul restant din etapa #9 din Liga 1. „Câinii” pun capăt seriei de cinci înfrângeri la rând, dar rămân pe locul 15 în clasament.

Prima repriză a partidei din „Ștefan cel Mare” a fost extrem de săracă în faze de poartă. „Câinii” au trimit un singur șut pe spațiul porții adverse, iar cea mai mare ocazie i-a aparținut Astrei, când Mejias și-a salvat colegii și a respins în corner. 

„E cel mai slab meci din acest campionat”, mărturisea la pauză fostul arbitru Ion Crăciunescu, aflat în studioul Digi Sport.

Cursa lui Budescu și „foarfeca” lui Magaye Gueye au „dezmorțit” meciul

+10 Foto
Dinamo - Astra. foto: Raed Krishan

Cei 22 de jucători de pe teren parcă au ținut să-l contrazică pe Crăciunescu și au făcut o repriză secundă ceva mai palpitantă, după plictiseala generală din primele 45 de minute.

Primii care au modificat tabela prăfuită din „Ștefan cel Mare” au fost oaspeții. Constantin Budescu a făcut o cursă de senzație, l-a ridiculizat pe neinspiratul Abdoulaye Ba, și a livrat o centrare de efect pentru Valentin Gheorghe, care a îndeplinit o simplă formalitate. La acest scor, Dinamo era pe ultimul loc într-un clasament virtual.

Zece minute mai târziu, roș-albii au restabilit egalitatea după un gol superb reușit de senegalezul Magaye Gueye, omul care i-a luat locul în atac lui Adam Nemec. La al doilea meci consecutiv în care a fost titular, Magaye Gueye a demonstrat pentru prima oară de când e în România de ce are în CV echipe precum Everton, Strasbourg sau Milwall. 

Vârful a reușit o „foarfecă” de senzație, prin care a restabilit egalitatea în „Ștefan cel Mare” și a mai adus puțină liniște pe banca echipei sale.

Astra a cerut penalty pe final de meci

Cu 11 minute înainte de final, Astra a cerut penalty după o intervenție imprudentă a lui Abdoulaye Ba, care l-a doborât în careu pe israelianul Azulay. Chivulete a lăsat jocul să continue, în ciuda contactului dintre cei doi jucători. Budescu a încercat o execuție de efect în ultimele minute, dar a trimis puțin pe lângă poarta lui Mejias, iar disputa ultimelor două clasate din Liga 1 s-a terminat indecis.

Clasament Liga 1:

DINAMO - ASTRA 1-1

DINAMO - ASTRA » Echipe de start

DINAMO: Mejias - G. Crețu, Puljic, Abdoulaye Ba, I. Lopez - Sorescu, P. Anton, B. Valle, J. Camara - Măgureanu, M. Gueye
REZERVE: Hinojo, Ehmann, Bejan, Aleix Garcia, J. Gol, Bani, Borcea, Fabbrini, Nemec
ABSENȚI: Gonzalez, R. Grigore (la loturile naționale)
ANTRENOR: Cosmin Contra

ASTRA: M. Popa - Bruno, Graovac, V. Găman, Hugo Sousa - M. Răduț, Crepulja, Canadija, V. Gheorghe - Stahl, Budescu
REZERVE: Bolboașă, Wüthrich, Merloi, Moise, Graur, Balaure, Dima, Azulay, R. Riza
ABSENȚI: Lazar, Radunovici (la loturile naționale), Seto, Fatai, Al. Ioniță II (indisponibili)
ANTRENOR: Eugen Neagoe

Stadion: Dinamo
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / Asistenți: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) și Constantinescu Andrei (Bucureşti)

  • Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.