Campionate

Columbia - Uruguay 0-3. Cea mai severă înfrângere acasă în 82 de ani! Celestii au făcut show la Barranquilla

Columbia - Uruguay 0-3 FOTO: GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Saturday, 14 November 2020

Suarez, Cavani și Nunez au marcat pentru cel mai clar succes ”afară” în calificările CM al naționalei uruguayene. Atacantul lui Atletico are 25 de goluri, recordul preliminariilor.

Înfrângere istorică suferită azi-noapte, al Barranquilla, de selecționata Columbiei! Deși n-au lipsit dintre titulari James Rodriguez, Cuadrado, Zapata și Muriel, gazdele au primit o lecție din partea Uruguayului, 0-3, cel mai drastic scor pe teren propriu din istoria de 82 de ani într-un meci oficial! Dar și cel mai clar triumt în deplasare obținut de selecționata celestă în calificări. Doar în 2013 cu Iordania, în baraj, a învins la o diferență mai mare (5-0).

Murillo penalty, Mina "roșu"!

Defensiva columbiană a etalat slăbiciuni încă din start, eroarea lui Yerry Mina deschizând drumul spre golul rapid al lui Edinson Cavani, cu a 17-a reușită în preliminariile CM. Luis Suárez a ajuns însă la 25, grație celui de-al patrulea penalty transformat în aceste calificări pentru Qatar 2022, și e liderul absolut în istoria preliminariilor AmSud! 

Murillo a greșit, faultându-l în careu pe atacantul lui Atletico. Núñez a închis tabela, columbienii terminând partida în inferioritate numerică, același Yerry Mina fiind expluzat (90) pentru două "galbene".

0-4a fost cel mai sever scor cu care a cedat Columbia pe teren propriu, contra Angliei pe 20 mai 1970, dar în amical

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.