Campionate

O legendă a „cormoranilor” toarnă gaz peste foc în scandalul rasist: „Dacă Klopp ar fi fost negru, Liverpool l-ar fi dat afară după două sezoane”

Jurgen Klopp

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Fostul atacant John Barnes (57 de ani) toarnă gaz pe foc, în scandalul rasist care a dus la demisia președintelui fedrației engleze.

Noul scandal rasist iscat în Anglia din cauza unor vorbe scăpate de președintele federației care au lezat jucătorii de culoare, a luat amploare după ce în discuție s-a implicat John Barnes. 

Fostul atacant al lui Liverpool a comentat situația la microfonul postului de radio PlayOJO: "S-ar putea lua toate măsurile, dar până când nu se va schimba percepția generală nimic nu se va întâmpla".

"Lampard e doar o excepție"

Ex-internaționalul englez (79 de selecții și 11 goluri), acum în vârstă de 57 de ani, l-a dat exemplu pe Jurgen Klopp: „Cât succes a avut el cu adevărat în primele două sezoane la Liverpool, dacă a fost la 25 de puncte de primul loc? Dar clubul a crezut că el e omul potrivit. În alte circumstanțe, și-ar fi pierdut slujba. Dacă ar fi fost negru, îl dădeau afară, nu conta că era englez! Echipele din Top 6 nu vor avea un manager englez alb. Da, cineva l-ar menționa pe Frank Lampard, numai că el se bazează pe o legătură specială cu Chelsea, altfel nu ar fi ajuns la conducerea The Blues".

A demisionat și de la FIFA

Greg Clarke a fost obligat să renunțe la președinția FA, din cauza expresiei "fotbalişti coloraţi", în timp ce vorbea despre abuzul rasist al jucătorilor de către "trolli" (provocatori) pe reţelele sociale, într-o videoaudiere în faţa Comisiei pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS) a Camerei Comunelor. Acesta a renunțat ulterior și la funcția de vicepreședinte FIFA.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.