Nationala

UEFA explică ce se întâmplă după ce meciul România - Norvegia a fost anulat » Ce urmează pentru naționala lui Haaland

Norvegia - România NU se mai joacă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 15 noiembrie 2020

România - Norvegia, duel care ar fi trebuit să aibă loc în această seară, în Liga Națiunilor, a fost anulat de UEFA pe fondul problemelor din echipa nordicilor. Aceștia n-au putut ajunge la București din cauza unui caz de coronavirus depistat în lot.

Reprezentanții forului continental au anunțat că acest caz va ajunge pe biroul „UEFA Control, Etichs and Disciplinary Body”, care va lua o decizie „potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”. 

Mai mult ca sigur, Norvegia nu va fi exclusă din Liga Națiunilor, nordicilor nu le vor fi anulate rezultatele din această grupă, însă vor pierde la „masa verde” confruntarea pe care trebuiau s-o dispute pe Arena Națională. 

Ce spune noul regulament al UEFA

Mai jos este documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA, care conține 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situația de față: 

„Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA - Regulament UEFA

VIDEO Florin Prunea, dezvăluiri despre Rădoi: „Din ce știu, Mirel va pleca la Craiova”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.