Liga 1

Până să plece, Contra a dat lovitura! Câți bani a încasat „Guriță” de când a venit la Dinamo

Cosmin Contra

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 noiembrie 2020

Tehnicianul de 44 de ani n-a fost chiar păcălit să accepte postul de la Dinamo, așa cum pare acum. Surse din club susțin că antrenorul a încasat 200.000 de euro la semnarea contractului cu spaniolii.

De ce a fost Contra de acord să revină la Dinamo și să-și strice reputația, cota cu rezultatele proaste pe care le înregistrează echipa neplătită și demoralizată? Cum de s-a păcălit un tip cu atât de multă experiență în fotbal, ca jucător și ca antrenor? Surse din club susțin că nu a fost tocmai o păcăleală afacerea pe care a agreat-o Cosmin. El ar fi încasat 200.000 de euro la semnarea contractului!

Ar mai lua 300.000 de euro și la reziliere, conform unei clauze din document, numai că suma aceasta pare mai greu de obținut, dată fiind situația în care se găsește clubul, aflat mai aproape de faliment decât de însănătoșirea economică. Banii pe care i-a încasat la instalare constituie, oricum, o adevărată lovitură. Din tot campionatul, un singur tehnician are un salariu anual mai mare de atât, Dan Petrescu, plătit la CFR cu 500.000 de euro pentru fiecare sezon.

Cine a mai câștigat până acum la Dinamo

Melero Marin, fostul director economic de la Getafe din perioada în care Contra evolua pentru clubul din Madrid. Toate achizițiile realizate din momentul în care Cortacero și amicii lui spanioli au preluat clubul au fost perfectate prin firma de impresariat a lui Marin.

Melero a dispărut pe urmă, nu a mai fost interesat de soarta clubului. Cosmin a mărturisit că nici nu-i știa pe Cortacero, pe Collado și pe ceilalți iberici atunci când a acceptat să revină la Dinamo: "Vorbisem doar cu Melero Marin, numai că el s-a retras din proiectul acesta între timp".

5 punctea adunat Contra în cele 9 meciuri din acest mandat, tot atâtea câte obţinuse Mulţescu în cele 3 partide disputate până la venirea lui "Guriţă"

30.000 de euroeste salariul lunar al lui Contra la Dinamo

Florin Prunea, teorie interesantă: „Eu cred că Dinamo nu a plecat niciodată de la Negoiță. Spaniolii nu sunt acționari!”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.