Handbal

Campionatul European de handbal feminin în aer. Norvegia a renunțat!

Crina Pintea în tricoul naționalei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 noiembrie 2020

Norvegia a anunțat luni că nu poate găzdui Campionatul European de handbal feminin pe teritoriul său din cauza pandemiei de coronavirus. România trebuia să joace la Trondheim, dar acum așteaptă să vadă dacă Danemarca poate organiza întreaga competiție.

Cu mai puțin de o lună înainte de startul Campionatului European (3-20 decembrie), care urma să fie găzduit de Norvegia și Danemarca, prima a anunțat că nu-și mai poate onora promisiunile din cauza situației medicale actuale.

„Cu tristețe, trebuie să recunoaștem că nu putem să organizăm această întrecere având în vedere regulile sanitare care sunt impuse de autoritățile noastre cu privire la COVID-19. Trebuie să le mulțumim pentru înțelegere și cooperare federației europene și celei daneze", a spus Kare Geir Lio, președintele forului norvegian. 

Danemarca, variantă de avarie pentru Campionatul European de handbal feminin

Inițial, pentru începutul întrecerii fiecare dintre cele două țări urma să găzduiască meciurile a câte două grupe, apoi câte una dintre cele principale, iar fazele finale să se desfășoare în Norvegia. 

Anunțul de luni afectează în mod direct și echipa României, care urma să evolueze la Trondheim, în grupa D alături de Norvegia, Germania și Polonia. Oficialii EHF și cei danezi studiază acum posibilitatea ca întreg turneul să fie mutat în Danemarca.

12 participărila Campionatul European are naționala feminină a României în istoria sa

16 echipevor participa la Campionatul European 2020, împărțite în prima fază în patru grupe

Citește mai multe știri despre Campionatul European:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.