Liga 1

Cine e marele talent român comparat cu Gică Hagi: „M-a întors de 7-8 ori și pe mine. N-am întâlnit așa mingicar!”

Imagine de arhivă cu Ionuț Luțu. foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 17 noiembrie 2020

Ionuț Luțu (45 de ani) a fost considerat de multe voci unul dintre cei mai talentați fotbaliști români de după Revoluție. Recent, fostul jucător al Științei și al Stelei, ajuns între timp „aghiotantul” lui Gigi Becali, a fost comparat cu Gică Hagi.

Cel care a pus calitățile celor doi în balanță a fost Iulian Miu, fost coleg cu Luțu la Steaua. Cu amuzament, Miu a rememorat cât de greu îi era să-l deposedeze pe Luțu la antrenamentele „militarilor”. 

„M-a întors de vreo 7-8 ori şi pe mine, nu aveai cum să-l prinzi. Era greu să-i iei «gogoaşa». Semăna cu Hagi, într-adevăr. Să ştii că eu nu am mai întâlnit așa mingicar cu el. Te întorcea de câte ori voia el. Am fost coleg cu Adrian Ilie, cu Mutu, dar ca el nu am văzut. Şi ţi-o pot confirma mulţi, nu doar eu. 

Luţu te întorcea pe loc, Hagi când avea culoar pleca în profunzime. Era mult mai modern Hagi încă de pe atunci, Luţu îţi mai făcea o floricică ceva”, a spus Iulian Miu, la TV Telekom Sport.

De-a lungul carierei, Ionuț Luțu, ajuns acum la 45 de ani, a mai jucat pentru Progresul București, FC Universitatea Craiova, Galatasaray, Steaua, Suwon Samsung Bluewings, Rapid, Apollon, Kairat, Zhetysu, Pandurii, Alro Slatina și Al-Jazeera.

5e numărul ţărilor, în afară de România, în care a evoluat Luţu: Turcia, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Coreea şi Kazahstan

Ionuț Luțu

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.