Liga 1

Internațional de tineret propus la FCSB după calificarea la EURO 2021: „Gigi, pune repede banii! Iei titlul cu el”

+72 Foto
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 noiembrie 2020

Alexandru Mățan (21 de ani), integralist în remiza echipei naționale de tineret a României cu Danemarca U21, scor 1-1, a fost propus la FCSB după meciul care a asigurat calificarea tinerilor „tricolori” la EURO 2021.

Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, l-a remarcat pe Mățan și l-a sfătuit pe Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, să îl transfere curând pe tânărul jucător.

Dumitru Dragomir: „Gigi Becali să-l cumpere pe Mățan”

„Mățan mi-a plăcut cel mai mult. Îi propun lui Gigi Becali să pună repede banii, să-l cumpere pe Mățan fiindcă în curând va valora foarte mult. Nu știu cât e cota acum, dar să-l aducă repede și ia campionatul cu el, apoi cred că face vreo două - trei milioane de euro, dar Gigi va scoate ușor profit... Dacă joacă la FCSB, că dacă o face la Viitorul, o să fie tot de două milioane de euro”, a declarat Dragomir pentru Prosport.

Mățan evoluează preponderent pe postul de atacant stânga, însă poate fi utilizat și ca număr 9 fals sau în spatele atacantului. Crescut de Academia „Gheorghe Hagi”, Mățan a evoluat la FC Voluntari sub formă de împrumut sezonul trecut, înainte de a reveni la Viitorul în această vară. Se află și pe lista celor de la CS Universitatea Craiova. Problema unui eventual transfer la roș-albaștri este faptul că în stânga atacului la FCSB evoluează Florinel Coman, unul dintre preferații lui Gigi Becali.

În acest început de sezon, a reușit un gol și 4 pase decisive în 10 meciuri pentru constănțeni. Are un gol și la echipa națională de tineret, în victoria cu Malta U21, scor 4-1.

550.000 euroeste cota de piață a lui Mățan, potrivit Transfermarkt.com

VIDEO. Adrian Mutu, după România U21 - Danemarca U21: „A existat o singură echipă pe teren”

Citește mai multe știri despre România U21 - Danemarca U21:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.