Liga 1

EXCLUSIV Lovitura de grație: dacă retrogradează, Dinamo nu va putea evolua sub această titulatură în Liga 2!

Articol de Eduard Apostol  —  Thursday, 19 November 2020

Dinamo a avut un 2020 jalnic. „Câinii” sunt în pragul tragediei, jonglează cu o nouă insolvență, se tem de faliment! Cifrele dau frisoane roș-albilor. Acelea lipsă din conturi, plus cele lamentabile pe plan sportiv.

Financiar, nu există niciun euro în conturi, iar infuzia, iluzorie, promisă de Pablo Cortacero, 400.000 de euro, ar acoperi doar o lună de salarii, cu tot cu taxe. Sportiv, cu jucătorii ce și-au înștiițat agenții să facă formalitățile la FIFA pentru a deveni liberi de contract, dinamoviștii se tem de partida de diseară cu Voluntari, un adversar care până în mai 2019 era înfrânt în orice competiție de către bucureșteni.

„Câinii” merg din rău în mai rău 

Sportiv, situația este înfricoșătoare pentru roș-albi. Și în ediția de primăvară, Dinamo a mai strâns șase meciuri la rând fără victorie, mai exact șase eșecuri, și-atunci „haita” a fost în cărțile retrogradării. Din nou există această teamă, iar suporterii comentează cu furie în mediul virtual vizavi de acest subiect. 

Cu 6 puncte strânse în 10 runde, cu jucătorii și cu antrenorii care caută să evadeze, cu Pablo Cortacero care doar promite și trimite convocator pentru ședința AGA, să facă o mărire de capital, iluzorie, de 5 milioane de euro, cu șefii care se milogesc de diverse persoane fizice și juridice să crediteze sau să dea niște bani pentru facturi curente, închiriere de stadion, nopți de cazare sau barem de arbitraj.

Înțelegere veche de 7 ani

Totuși, conform surselor GSP.RO, dacă se va ajunge la situația ca Dinamo să retrogradeze, în premieră, atunci echipa nu va mai juca sub această titulatură! 

Aceasta întrucât deținătoarea numelui, palmaresului și culorilor, ACS FC Dinamo, doar a împrumutat pe termen nelimitat dreptul de folosință al acestora celor de la FC Dinamo 1948, însă exclusiv pe Liga 1! 

Mai exact, în momentul cedării acțiunilor în 2013 între Nicolae Badea și Ionuț Negoiță, aceștia au fost termenii înțelegerii. Badea a cedat în diverse rânduri, ca să nu facă probleme grupării, a înlesnit o perioadă prelungirea contractului cu Orange sau chiar a oferit clubului sume pentru a achite diverse plăți urgente (baremuri de arbitraj), însă nu se știe dacă ar ceda și în această ipostază.

Detalii 

Chiar dacă Ionuț Negoiță nu mai este fizic la conducerea lui Dinamo, Pablo Cortacero nu a preluat doar administrarea grupării, prin firma „Lotus”, ci și tot ceea ce derivă din înțelegerile anterioare. 

Don Pablo a emis convocatorul din poziția de președinte al Consiliului de Administrație, ședința fiind în preajma Crăciunului, pe 21 decembrie. Din CA al „câinilor” fac parte Cortacero, Cornel Dinu, Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan și Cornel Țălnar. Din Adunarea Generală a Acționarilor fac parte Cortacero, ca reprezentant al firmei „Lotus” ce deține Dinamo pe mai departe, ACS FC Dinamo, prin Marius Bacria, programul socios DDB și Cornel Dinu.

6 meciuri consecutivefără victorie, cinci eșecuri și o remiză, a strâns Dinamo în Liga 1

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Dinamo - FC Voluntari

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.