Liga 1

Asul de roşu

Articol de Radu Romanescu   —  marți, 01 aprilie 2008

Eroul meciului cu Gloria Buzău, Raul Marincău, a fost ţinut departe de fotbal timp de trei ani de o boală rară, urmată de hepatită



Fundaşul Raul Marincău (27 de ani, 1,96 m.) a fost asul din mîneca lui Gabi Stan în meciul cu Buzăul.

Cu probleme în centrul defensivei, de unde a lipsit Chiţa, care a suferit o comoţie cerebrală cu Steaua, antrenorul Gabi Stan a mizat pe un jucător, Marincău, care a jucat extrem de puţin în ultimele trei sezone! Mutarea s-a dovedit cîştigătoare. În minutul 38, Fl. Dan a centrat de la colţ, iar uriaşul fundaş central a reluat cu capul, pentru 1-0.



Golul său i-a dat încredere "Bătrînei Doamne", care a cîştigat pentru prima oară în sezonul de primăvară. "Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi Maicii Domnului că am trecut peste toate şi că pot juca din nou", a declarat ieri fotbalistul.



În urmă cu exact doi ani, fundaşul a fost diagnosticat cu hepatită de tip B şi i s-a interzis să facă efort vreme de 6 luni. Tocmai încerca să revină după o boală extrem de rară, decalcifiere osoasă, din pricina căreia risca să-şi rupă oasele pe teren. La UTA a început tot sub semnul ghinionului. În iarnă, imediat după ce a ajuns în cantonamentul din Antalya, Marincău s-a accidentat la gleznă, iar transferul său se afla pe punctul să cadă. S-a refăcut după trei săptămîni, iar duminică a debutat cu noroc la Arad.



4 meciuri în Liga 1 a jucat Marincău în ultimii 3 ani

3 goluri a marcat Raul Marincău în Liga 1 pînă la meciul cu Buzăul, ultimul în urmă cu 5 sezoane



"Dacă jucăm bine, nu mai avem nici o treabă cu jocurile de culise. Nu are nimeni ce să ne facă. Mergem la Piatra Neamţ după trei puncte"

Raul Marincău, fundaş UTA



"Raul Marincău a fost cel mai bun om de pe teren. S-a aflat la primul său joc după mult timp, dar şi-a făcut din plin datoria"

Gabi Stan, antrenor UTA



Halagian l-a recomandat

Raul Marincău a mai jucat la Jiul (1997-1998), Corvinul (1998 - 2001), Uralan Elista (2001-2003), FC Argeş (2003 - 2006) şi CSM Reşiţa (2006). A revenit la FC Argeş în tur. În ultimii trei ani, Marincău a jucat în 4 meciuri în 2005-2006 şi în 13, dar în liga secundă, la Reşiţa, în sezonul următor. În turul campionatului, Raul nu a jucat deloc pentru FC Argeş. "Ştim că nu a jucat de mult timp, dar avem încredere în el", a declarat preşedintele "Bătrînei Doamne", Nicolae Bara, care l-a adus la sfatul lui Florin Halagian.



Protest

Galeria "Bătrînei Doamne" nu şi-a însoţit echipa la Bucureşti pentru meciul cu Steaua, iar contra Buzăului a refuzat să-i încurajeze pe jucători. Fanii au acuzat lipsa de dăruire a fotbaliştilor, acuzînd în special înfrîngerea din meciul cu Poli, cînd peste 2.000 de fani s-au aflat pe "Dan Păltinişanu". "Trebuie să luptaţi, ca să ne meritaţi", a fost mesajut galeriei către jucători. Stan s-a arătat surprins, dar i-a sfătuit pe jucători să nu facă scandal: "S-au dus să-i salute, iar suporterii le-au făcut nişte semne. Nu e normal".



Lupta cu clepsidra

Antrenorul arădenilor, Gabi Stan, a spus că i-au ieşit schimbările. "Am fost inspirat că i-am introdus pe Hidişan şi Edson", a spus Gabelo, care a adăugat că Zaharia e în continuare afectat după despărţirea de Steaua. "Îi lipseşte un gol ca să-şi dea drumul. După golul marcat în Liga Campionilor, nu se aştepta să fie dat afară", a explicat Gabi Stan. "După acest joc putem privi şi noi altfel viitorul. Ne luptăm cu o clepsidră din care se scurge tot timpul nisipul. Cu Buzăul, am încărcat nisip", a mai spus antrenorul.



Fără prime

Fiecare jucător al "Bătrînei Doamne" ar fi trebuit să încaseze 1.300 de euro după meciul cu Gloria Buzău. Totuşi, jucătorii nu vor lua nici un ban pînă cînd vor urca peste linia retrogradării. "Voi vorbi cu domnul Bara ca, în caz că se ajunge pe o traictorie bună, echipa să primească din nou primele de joc", a declarat antrenorul Gabi Stan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.