FCSB. Octavian Popescu a crescut într-o familie de fotbaliști din comuna dâmbovițeană Nucet, iar de la șapte ani e nedespărțit de mingea de fotbal, chiar dacă trebuia să facă zilnic naveta la Titu, la 35 de kilometri de casă. A jucat pentru Rapid, apoi a fost "furat" de Victor Pițurcă la Craiova, iar în cele din urmă a ajuns la FCSB, adus de Giovanni Becali.
Octavian Popescu este omul momentului la FCSB, după meciul cu Gaz Metan. Mijlocașul de 17 ani a scos penalty-ul controversat din finalul meciului, care a adus victoria echipei sale. În cele 23 de minute în care a jucat, Octavian l-a impresionat pe Cornel Dinu, "Mister" exclamând la finalul partidei: "Seamănă izbitor cu Dumitrache!".
„Puştiul ăsta e foarte talentat, mult mai talentat decât Buziuc, chiar decât Buş! Uitaţi-vă ce calitate are, cum ţine mingea la picior! Are calitate extraordinară acest Popescu, iar de când evoluează mi-a sărit în ochi prin calitatea lui. Mă doare că seamănă cu prietenul meu Dumitrache, dar el nu avea această frizură franciscană, noi purtam pe atunci modelul «Beatles»”, a spus Dinu în studioul Telekom Sport.
Octavian Popescu făcea naveta, zilnic, 35 de kilometri
Povestea lui Octaviane una despre sacrificii, pasiune și talent. A început fotbalul la juniorii lui Urban Titu, unde l-a avut ca prim antrenor pe Marius Rotaru.
„L-am descoperit pe Tavi în curtea școlii din Nucet. Avea șapte-opt ani și, după ce termina orele, își arunca ghiozdanul pe iarbă și bătea mingea toată ziua. Era înnebunit după fotbal! Stătea fix lângă școală, era un fenomen de mic! Am avut unele probleme cu el, plângea mult când plecam din Nucet la Titu. Cam 35 de kilometri pe zi... Trebuia să facem naveta, dar el plângea după părinți. Mi-a fost greu și mie, dar și lui. Apoi ne-am mutat la Nucet cu grupele de copii și i-a fost și lui mai ușor”, povestește Rotaru pentru Gazetă.
Legitimarea la Urban Titu a fost prima pentru Octavian, iar Rotaru dezvăluie amănunte neștiute: „Când am decis să-l legitimez, era cel mai fericit. Juca la toate grupele de copii și juniori. Aveam patru grupe, la toate era numărul 10. Viața lui era terenul de fotbal. Nu lipsea niciodată. Iubea mingea. Era numărul 10 și se comporta ca un număr 10. Bătea toate loviturile libere, toate penalty-urile. Era unul dintre cei mai buni băieți pe care-i aveam și sunt fericit că a ajuns să joace acum în echipa mare a FCSB-ului. Uite că nu m-am înșelat, chiar e un mare talent. Sunt atât de bucuros că a reușit, dar să fie conștient că mai are mult de muncă. Nu-mi încap în piele de fericire când îl văd la televizor! A fost o generație bună atunci, sper să mai ia viteză doi-trei dintre băieți și să-i vedem măcar prin Liga 2”.
8a fost nota primită de Octavian Popescu din partea Gazetei Sporturilor, după evoluția din meciul cu Gaz Metan
Debutat de Pancu la Rapid
După experiențele de la Urban Titu și GȘA Nucet, cu participări la turnee importante de juniori peste tot prin țară, Octavian a intrat în vizorul celor de la Academia Regal Sport, unde a continuat evoluțiile bune. După patru ani petrecuți aici, s-a transferat la Rapid, iar Daniel Pancu l-a debutat la doar 16 ani, într-un meci amical cu FC Voluntari, 1-1!
„E un pas important în cariera mea, mai ales că Pancu e unul dintre fotbaliștii mei preferați”, recunoștea atunci Tavi, la finalul meciului.
Adus de Pițurcă la Craiova
A prins lotul în Liga Elitelor, fiind unul dintre principalii marcatori ai echipei giuleștene. Evoluțiile bune avute în tricoul vișiniu l-au făcut pe Victor Pițurcă să-l transfere la Craiova. Așa a semnat cu CS Universitatea, după care a fost convocat la naționala Under 18 a României!
A plecat însă repede din Bănie, momit de FCSB. A semnat până în 2024, iar conducătorii au decis înaintea acestui sezon să-l împrumute la Turris Tr. Măgurele.
Puștiul a și jucat într-un amical pentru teleormăneni împotriva Chindiei, când a și marcat. Dar după un singur meci s-a întors la București! Mihai Stoica a luat inițiativa și l-a readus în lotul roș-albaștrilor, iar puștiul s-a revanșat din plin luni seară, obținând în ultimul minut penaltyul victoriei de la Mediaș.
E un copil extraordinar, are niște calități excelente! Fusese împrumutat fără să știu la Turris, făcuse și poza, săracul! Am intervenit și i-am explicat lui Gigi că nu e normal să trimitem doi jucători sub vârstă, care evoluează pe aceeași pozitie oarecum, pentru a se concura între ei
Mihai Stoica, director general FCSB
Popescu a intrat, a avut foarte multe acțiuni în partea stângă. Uneori, finalul unei acțiuni extrem de spectaculoase ajunge să fie nereușit. Există acea doză de imaturitate care e normală la vârsta lui. Odată cu trecerea vremii, va simți însă exact ce trebuie să facă. Mie mi-a plăcut foarte mult
Mihai Stoichiță, director tehnic FRF
Dacă mai eram eu la Universitatea Craiova, Octavian Popescu nu ar fi plecat din Bănie. Eu zic că acest tânăr va ajunge un mare fotbalist
Silviu Bogdan, fost director al Centrului de copii și juniori U Craiova
50.000 de euroeste cota de piață pe care o are în acest moment Octavian Popescu, pe transfermarkt.com
E impresariat de Giovanni Becali
Octavian Popescu, care o să împlinească 18 ani pe 27 decembrie, a semnat un contract de impresariat cu Giovanni Becali, chiar la începutul acestui an. Cei de la U Craiova n-au putut să-i prelungească mijlocașului înțelegerea cu formația din Bănie după ce Giovanni a intrat pe fir și l-a redirecționat către FCSB.
„Este adevărat că am semnat recent cu firma domnului Giovani Becali", spunea pentru Fanatik puștiul considerat una dintre promisiunile fotbalului românesc. Ajuns liber de contract de la Craiova, Octavian a semnat până în 2024 cu formația roș-albastră.
83%din minutele pe care le-a bifat la FCSB a fost folosit de Toni Petrea ca mijlocaș stânga, în restul jucând în centru
E în clasa a 12-a și face ore online
Chiar dacă a ajuns la FCSB, Octavian Popescu a decis să rămână în continuare înscris la școala din comuna Nucet, din județul Dâmbovița. Culmea, dirigintele lui este chiar antrenorul care l-a descoperit, Marius Rotaru. „Cu pandemia asta totul e dat peste cap, dar nu avem ce să facem. Vorbesc în fiecare zi cu Octavian, avem ore online. El a rămas la școala de aici, din Nucet, este un băiat muncitor, silitor, care învață. Este în clasa a 12-a, vine și examenul de Bacalaureat pentru el. Sper să reușească în viață și să aibă un viitor sclipitor. Oricum, vă spun cu mâna pe inimă, pe mine m-a făcut mândru, îl felicit pentru dăruirea lui!", a spus Rotaru.
Tatăl, atacat cu cuțitul la un meci
Octavian provine dintr-o familie cu tradiție în fotbal, tatăl său, Beniamin Popescu, fiind fost jucător la FCM Târgoviște sau Jiul Petroșani. În urmă cu doi ani, pe vremea când evolua pentru Voința Perșinari, acesta povestea cum a tras o spaimă îngrozitoare, după ce a fost amenințat cu un cuțit de un suporter. În timp ce se îndrepta spre mașina cu care a făcut deplasarea la meci, mijlocașul a fost nevoit să o rupă la fugă pentru a scăpa de furia unui suporter huligan.
„Era să mă omoare! A scos cuțitul la mine. M-a înjurat neîncetat din tribună, iar la final mă aștepta în ușa vestiarului. A scos lama cuțitului, iar eu am rupt-o la fugă. Am scăpat cu viață, dar la ce-a fost acolo puteam să fiu mort. Ăla e un pușcăriaș nenorocit. Când am ajuns în mașină, de frică m-au luat toate transpirațiile”, povestea Beni pentru dbonline.ro.
{{text}}