Europa League

Dan Petrescu, încrezător înaintea duelului cu AS Roma: „O șansă avem și trebuie să jucăm până la capăt”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 25 noiembrie 2020

Dan Petrescu (52 de ani) a susținut o conferință de presă înaintea meciului cu AS Roma, din grupele Europa League, programat joi, de la 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.

Dan Petrescu a vorbit despre momentele frumoase trăite atât ca jucător, cât și ca antrenor, dar și despre partida cu echipa antrenată de Paulo Fonseca.

- Dacă ați putea alege, care ar fi cel mai memorabil moment pe care l-ați trăit pe gazon?
- E foarte greu de ales, pentru că am jucat la un nivel foarte mare și am câștigat multe trofee. Cred că finala cu Chelsea din 1998, când după 20 de ani au câștigat Cupa Angliei. La echipa națională, cel mai frumos moment a fost când am marcat împotriva Angliei în '98, la Mondial.

- Dar ca antrenor al lui CFR Cluj?
- Nu pot spune că un titlu a fost mai frumos ca altul, pentru că toate au fost importante. Parcă primul a fost cel mai important, deoarece, la acel moment, CFR venea după o perioadă de insolvență.

- Cum vă explicați că CFR reușește să treacă peste momente cu cote nefavorabile și să se impună în meciuri foarte grele?
- Clubul are un spirit, are un nume. Jucătorii stiu să se mobilizeze în aceste meciuri importante. Noi speram ca aceste lucruri să se întâmple în continuare și să scoată rezultate favorabile cu adversari mai buni.

- Ultima echipă din provincie care a obținut 3 titluri consecutive, Chinezul Timișoara, a reușit să ducă seria până la 6 titluri la rând. Credeți că CFR Cluj poate egala sau bate acest record?
- Noi ne dorim este lucru, mai ales eu, ca antrenor. Sunt foarte multe echipe bune, dar trebuie să încercăm să batem acest record.

- Credeți că echipa este pregătită să bată Roma în meciul de joi, în ciuda cotelor nefavorabile?
- Când joci cu Roma, e normal ca ea să plece favorită. O șansă avem și trebuie să jucăm până la capăt.

VIDEO Dan Petrescu: "Avem un spirit, un nume și jucătorii știu să se mobilizeze în fața unor adversari foarte valoroși!"

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.