Tenis

EXCLUSIV. Gestul lui Ion Țiriac care l-a șocat pe Horia Tecău: „Dacă nu făceam asta, eram ultimul om... A fost o lecție pentru mine!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 26 noiembrie 2020

Horia Tecău, jucătorul de tenis de 35 de ani din Constanța, a fost invitatul special al emisiunii "Prietenii lui Ovidiu". Câștigător al turneului de la Wimbledon (2015) și US Open (2017) alături de Jean-Julien Rojer, Tecău și-a dezvăluit toate poveștile carierei.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Horia, tu ești unul dintre sportivii care ajută. La fel cum face și Țiriac, chiar dacă lumea îl face zgârcit. 
- Eu sunt fan Țiriac. Țin minte că acum câțiva ani încercam să organizez o strângere de fonduri. Termenul limită era a doua zi și mai aveam nevoie de o sumă. Eram la Stejarii și m-am dus la domnul Țiriac. "Domnule Țiriac, vreau să fac un eveniment. Vin eu să joc, avem nevoie să strângem fonduri. Nu s-au înscris oamenii. Dacă vă gândiți la cineva anume, dacă puteți ajuta...".

- Și nu a reacționat pozitiv?
- Mi-a zis: "Tecău, strânge câți poți și eu îți dau restul. Nu i-ai primit de la mine!". "Domnu' Țiriac, e minunat, wow...". Mă gândeam de ce să nu spun că sunt de la el? A doua zi, în momentul în care am anunțat că am făcut rost de suma asta, mi-au venit o grămadă de mesaje, oameni, cazuri, din ce în ce mai grave. Am fost bombardat cu mesaje. Dacă nu îi ajutam, eram ultimul om... A fost o lecție pentru mine. Ajutorul îl dau oricum, nu trebuie să fie vizibil. Domnul Țiriac a făcut multe la viața lui fără să se știe!

- Zi-mi un alt jucător care e un model pentru copii!
- Nadal! Prin atitudine, modestie, cum vorbește, cum se poartă. Respectul lui e cel mai bun exemplu pentru copiii care își caută un model. Perfecțiunea lui Federer e greu de atins, dar Nadal e ideal! Djokovici poate este cel mai vocal, mai prezent. El fiind numărul 1 mondial stătea ore întregi pe Instagram și povestea cum abordează viața, vorbea de diete. N-am văzut așa ceva la un număr 1 mondial.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU HORIA TECĂU

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.