Campionate

Tragedie imensă în lumea fotbalului: Diego Maradona a murit!

+21 Foto
Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului, s-a stins astăzi din viața, la 60 de ani.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 25 November 2020

Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului, s-a stins astăzi din viața, la 60 de ani.

Potrivit publicației Clarin, cel mai important ziar din Argentina, Maradona, aflat în locuința lui din Tigre, a suferit un stop cardiorespirator.Presa anunță că infomația tragică a fost confirmată și de Matias Morla, avocatul lui Diego Maradona.

Conform Gazzetta, 9 ambulanțe s-au prezentat acasă la Diego Maradona, pentru a-l resuscita, dar medicii nu au reușit. 

La începutul lunii, „El Pibe de Oro”, fostul jucător de doar 1.65m, a fost operat pe creier, pentru a i se îndepărta un cheag de sânge: „Am reușit să scot hematomul cu succes și Diego a suportat foarte bine operația”, declara medicul Leopoldo Luque pe 4 noiembrie.

A murit Maradona: cum a arătat ultima zi

„Mă simt rău, sunt bolnav", i-a spus Diego Maradona nepotului Jonny, cu o voce tristă, dezvăluie Daily Mail. Îi avea alături, ca de obicei, pe mâna sa dreaptă și stângă, Maxi, pe cumnatul Morla, pe avocatul său și pe menajeră. „

El Diez" s-a ridicat din pat în jurul orei 10, a luat micul dejun și a făcut câțiva pași prin cameră. Arăta palid și se plângea că îi e frig. De aceea s-a întors să se mai odihnească, așa cum proceda înaintea prânzului, când trebuia să ia medicamentele. Infirmiera de la Swiss Médica i le-a dat la 12, dar Maradona nu a reacționat și s-a declanșat panica. 

Era decompensat și leșinat. Resuscitarea n-a dat rezultat, așa că a sunat la salvare. Cinci ambulanțe au venit în mare grabă. Nici paramedicii nu au mai putut face nimic. Inima „decarului" suprem refuza să mai bată!

S-a stins în pace și n-a apucat să-și adio de la fetele dragi, Dalma, Gianinna și Jana, ce locuiesc în Capitală. Geniul fotbalului s-a ridicat la îngeri 60 de ani.

Diego Maradona, un gigant al fotbalului

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Titlul mondial din 1986, cel mai înălțător moment al carierei. Sublim. Acolo, ridicând trofeul, simțeam că ating cerul. Toate visele mele se împlineau. În acele clipe, m-am gândit cât de fericiți sunt argentinienii. Am reușit împotriva tuturor. Aceea a fost o echipă persecutată. Echipa mea. A mea, în toate sensurile

Am făcut ce am putut și cred că nu a fost atât de rău pentru mine. Știu că nu pot schimba lumea, dar nu las pe nimeni să intre în lumea mea să o conducă, să mă controleze. Și nimeni nu mă va face să cred că greșelile pe care le-am făcut îmi vor schimba sentimentele. Sunt același, ca întotdeauna. Sunt eu, Maradona

Diego Maradona

VIDEO Cele mai frumoase goluri reușite de Maradona

>

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.