Campionate

„Maradona din Carpați”, șocat de vestea morții lui Diego Maradona » Gică Hagi: „Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu”

+21 Foto
Gică Hagi și Diego Maradona s-au înfruntat la CM 1990

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 25 noiembrie 2020

Gică Hagi, cel supranumit „Maradona din Carpați" pentru stilul său care semăna atât de mult cu starul argentinian, a fost șocat când a aflat că s-a stins Diego.

Cu durere, i-a spus lui Ovidiu Ioanițoaia: „Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona”.

A murit Maradona

Gică Hagi și Diego Maradona s-au înfruntat la națională în 1982, într-un amical, 1-0 pentru sud-americani, și la CM 1990, în grupe, când România și Argentina au remizat, scor 1-1. Monzon a deschis atunci scorul în minutul 62, Balint reușind să egaleze în minutul 68. Diego era pe culmile gloriei: titlul mondial în 1986, două campionate, o Cupă, o Supercupă a Italiei și Cupa UEFA cu Napoli. Gică tocmai semnase un contract fabulos pentru acele vremuri cu Real Madrid, avea în spate o finală și o semifinală de Champions League și o cotă de top pe Bătrânul Continent. 

Am încercat să am o prestație la înălțimea lucrurilor care se spuneau despre mine la acel moment. A fost un duel frumos cu Maradona, pe care cred că l-am câștigat. Atunci am fost mai bun ca el”, mărturisea „Regele”.

Citește mai multe știri despre Diego Maradona: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.