Tenis

Saga Australian Open 2021 continuă » O nouă dată de start a fost avansată

Imagine de anul acesta de la Australian Open FOTO Gulivar/GettyImages

Articol de Roxana Fleşeru  —  Thursday, 26 November 2020

Australian Open 2021 încă nu are o dată clară de pornire, dar ministrul sportului și turismului din statul Victoria a dat de înțeles că nu va întârzia prea mult, varianta cea mai vehiculată fiind 1 februarie 

Jucătorii de tenis nu știu încă dacă și unde va începe noul sezon. Oficialitățile statului Victoria negociază în continuare cu reprezentanții Tennis Australia. 

După ce s-a vorbit despre o amânare cu două luni a primului turneu de Mare Șlem al anului, Martin Pakula, ministrul sportului și turismului, a spus miercuri că e vorba doar de o săptămână sau două. Australian Open era programat să debuteze la Melbourne pe 18 ianuarie, însă mai multe ziare de la Antipozi susțin ca startul se va da pe 1 februarie „Sunt multe variante pe care le avem în vedere. Roland Garros-ul s-a disputat la luni bune de la data inițială din calendar, dar noi sperăm să fie o amânare scurtă", a spus Pakula.

Problema carantinei

Ieri a fost a 26-a zi consecutivă în care nu a fost înregistrat niciun caz de COVID-19 în statul Victoria. „O să fie un Australian Open, dar va trebui să fie diferit de cele precedente. Restul lumii e în flăcări, așa că oricine vine în orașele din statul nostru va trebui să stea în carantină", a spus și premierul Dan Andrews. 

Rămâne de văzut dacă jucătorii vor putea să se antreneze în perioada de carantină, o variabilă de care va depinde participarea multora. Se pare că oficialitățile susțin o carantină dură, fără sesiuni de pregătire, însă în aceste zile se negociază cu toate părțile implicate. 

Cei de la Tennis Australia speră să-i convingă pe jucători că zece zile de antrenamente după perioada de izolare vor fi de ajuns să reintre în formă. „E imposibil! Nu cred că vor fi de acord pentru că atunci corpul lor va plăti pentru zilele de inactivitate. Există riscuri mari de accidentare, nu poți să pleci de la zero și să ajungi la o sută imediat”, a spus jucătorul australian John Millman.

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.