Campionate

Ilie Năstase, revoltat de editorialul lui CTP despre Diego Maradona: „Marele ziarist Popescu... și-ar ataca și propria familie!”

+39 Foto
Ilie Năstase

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 27 noiembrie 2020

Diego Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (64 de ani) a scris un editorial necruțător despre „El Pibe d'Oro”, motiv pentru care Ilie Năstase (74) l-a taxat dur.

„Este incredibil până unde poate să ajungă acest Cristian Tudor Popescu! Să vorbești în asemenea hal despre Diego Maradona? Nu am cuvinte. El pe toată lumea a jignit, pe toți sportivii noștri mari. Voi vă dați seama ce o să fie la gura lui când voi muri eu? Vă dați seama ce o să spună despre mine

Că am fost numărul unu în tenis și atât, iar apoi o să îi dea drumul veninului din el asupra mea. Tot se duce și comentează despre tenis, dar ce tenis a jucat el la viața lui? Zice că a fost copil de mingi la nu știu ce meciuri jucate de mine și de Ion Țiriac?”, a spus Năstase pentru ProSport

Ilie Năstase: „Băi domnule Popescu, te iei de Maradona?”

Fostul mare jucător de tenis a continuat: „Păi, băi domnul Popescu… Acum te iei și de Maradona? El a scos milioane de oameni pe străzi atunci când juca fotbal, iar acum ai văzut ce este în Argentina și la Napoli?

Cum îți permiți să îl faci drogat și alcoolic pe un asemenea titan al sportului? Tot respectul pentru Bjorn Borg, îmi este și prieten, dar eu, John McEnroe, Ivan Lendl, Arthur Ashe, Stan Smith, Jimmy Connors, Becker, Agassi, Federer, Nadal sau Djokovic, noi ce am fost? 

Mâine vom afla că și Federer a fost cine știe cum… Nu se poate așa ceva, iar lumea îi promovează fabulațiile acestui individ. Cred că și propria familie este în stare să și-o atace. Nu se poate așa ceva. Nu poți să vorbești așa despre Diego Maradona, deși nu este român. Sunt convins că mulți fani ai lui Maradona au fost jigniți de vorbele scoase de Popescu, marele ziarist Popescu… Ce facultate are acest om? Despre ce vorbim!”. 

De la El Pibe D`Oro Maradona o să țin minte ce i-a spus Papei Ioan Paul al II-lea la Vatican: «Zici că te ocupi de copiii săraci? Păi, atunci, dă jos plafoanele astea aurite și vinde-le!». Dumnezeu să-l ierte și să-l iubească. Eu nu pot 
- CTP

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

VIDEO. Iosif Rotariu, șocat de vestea morții lui Diego Maradona: „Parcă s-a rupt ceva din mine când am auzit”

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.