Box

Tyson ajutat de un medicament psihedelic pentru a se întoarce în ring! Ce a declarat „Iron Mike” la cântarul oficial

+22 Foto
sursa foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Mike Tyson (54 de ani) a declarat la cântarul oficial că un medicament psihedelic sintetic cunoscut sub numele de „venin de broască” l-a făcut să revină în ring după 15 ani.

  • Mike Tyson și Roy Jones Jr. se întâlnesc duminică, 29 noiembrie, de la ora 04:00 (ora României), la STAPLES Center din Los Angeles, California. Duelul poate fi urmărit pe ProTV.

Psihiatrii folosesc medicamentul luat de Mike Tyson pentru a trata depresia și dependența de droguri. Americanul în vârstă de 54 de ani consideră că nu ar fi putut să revină în ring fără acest medicament, a cărui efect psihedelic este de scurtă durată: „Am luat medicamentul și m-a pus în formă. M-a făcut să îmi explodeze capul și să revin în box”.

În timpul ceremoniei de cântărire, Roy Jones Jr. a cântărit 95,25 kilograme, ceva mai puțin decât „Iron Mike” - 99,79 kg. 

Tyson a declarat că perioada de pregătire l-a pus la încercare. El a indicat că a slăbit 45 de kilograme și că fiecare antrenament începea cu 15 minute pe banda de alergat. Mike și-a amintit și cum a fost prima sa zi de antrenament: „În timpul acelei sesiuni de pregătire, am spus de mai multe ori: «Ce caut aici?»” și s-a arătat mândru că v-a putea lupta din nou: „Woo, acum sunt aici!”, a exclamat sportivul.

Mike Tyson revine în ring după 15 ani

  • Mike Tyson și-a început cariera în 1985, fiind considerat unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie. S-a retras în 2005;
  • Tyson a fost campion mondial la categoria grea la 20 de ani, cel mai tânăr din istorie. În 1992 a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol, fiind eliberat pentru bună purtare după 3 ani. La începutul carierei, „Ironman” Tyson a stabilit un record greu de egalat: a câștigat primele 19 meciuri prin KO, 12 dintre ele în prima rundă;
  • În 1986 a câștigat prima centură, WBC, și în 1987 a adăugat și centurile WBA și IBF. A fost primul și singurul pugilist care a deținut la categoria grea centurile WBA, WBC și IBF.

58 de victoriiare Mike Tyson în carieră. 44 dintre ele au venit prin KO

Cine este Roy Jones jr. 

  • Roy Jones jr, desemnat pugilistul deceniului pentru anii 90, a boxat din 1989 până în 2018 și a câștigat titluri la patru categorii diferite: semimijlocie, mijlocie, semigrea și grea;
  • Este singurul care și-a început cariera la categoria semimijlocie și a ajuns campion la categoria grea. Ultimul său meci a fost în 8 februarie 2018, când l-a învins pe Scott Sigmon;
  • De-a lungul carierei, Roy Jones jr a strâns 75 de meciuri (66 de victorii și 9 înfrângeri).

FOTO. Imagini spectaculoase cu Mike Tyson

+22 Foto
Mike Tyson

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.