Liga 1

Contre la nivel înalt la CFR Cluj » Numirea înlocuitorului lui Petrescu produce tensiuni: pe cine vor șefii și ce doresc jucătorii

CFR Cluj a rămas astăzi fără antrenor principal

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 30 noiembrie 2020

CFR Cluj s-a despărțit oficial de Dan Petrescu (52 de ani), iar acum este în căutare de antrenor. Pe lista oficialilor din Gruia se află Adrian Mutu (39 de ani) și Vasile Miriuță (52).

Plecarea lui Dan Petrescu produce disensiuni la nivelul conducerii lui CFR, unde nu există consens cu privire la înlocuitorul „Bursucului”. Potrivit surselor GSP, patronul Neluțu Varga îl vrea neapărat pe Adrian Mutu, selecționerul echipei naționale de tineret, în timp ce acționarul minoritar Ștefan Gadola are un alt preferat: Vasile Miriuță

Vasile Miriuță, pe placul fotbaliștilor lui CFR Cluj

Avantajul celui din urmă este faptul că jucătorii l-ar prefera în detrimentul lui Adrian Mutu. Acesta le este familiar fotbaliștilor mai vechi din lotul campioanei, din moment ce a mai antrenat-o pe CFR în două rânduri. Ultima dată, între iunie 2016 și iunie 2017, când a avut sub comanda sa jucători precum Păun, Omrani, Deac sau Camora.

În caz că Miriuță va fi cel ales, „Tati” ar veni în prima fază ca antrenor interimar și ar pregăti echipa până în ianuarie, urmând ca în acest timp CFR să caute un antrenor principal. Totuși, în funcție de rezultatele pe care le-ar avea, ar putea rămâne la echipă cel puțin până la finalul sezonului.

De altfel, Vasile Miriuță e de două zile la Cluj și este pregătit pentru eventuale tratative. La ultimul său mandat pe banca lui CFR, Miriuță a câștigat 20 de partide, a făcut de 9 ori egal și s-a văzut învins de 13 ori.

Marius Șumudică, varianta-surpriză pregătită de CFR Cluj

Pe lângă Miriuță și Adi Mutu, oficialii campioanei îl au în vizor și pe Marius Șumudică. Singurul impediment este faptul că cei din Gruia vor să numească urgent un nou antrenor, iar despărțirea lui Șumi de Gaziantep ar fi greu de realizat într-un timp scurt. Potrivit surselor GSP, până în acest moment au existat doar discuții de principiu între cele două părți, din moment ce Șumudică are o relație amicală cu Marian Copilu, parte a conducerii lui CFR.

VIDEO. Dan Petrescu a vorbit despre plecarea de la CFR Cluj

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.